Türkiye İstanbul ve Ankara'ya kilitlendi. Nedense seçimlerden bu yana İzmir'in adı hiç geçmiyor.
Nedeni belli. Yazmayacağım...
Ama şunu belirteyim;
Seçimlerden önce ikili üçlü oynayan, yani CHP'ye ve adayı Tunç Soyer'i beğenmeyen belli dernek ve oda başkanları hedef saptırmasınlar, 'artık Türkiye'nin meselelerine odaklanalım' diyerek, 'Millet İttifakı'nın' daha doğrusu CHP'nin başarısını ve zaferini görmezden gelemezler. Özellikle son 10 yıldır, talimatla yaşama geçirilenlere dikkat etmek lazım. Memleketimiz, insanlarımız için mi, yoksa iktidarı açık bir şekilde, kayıtsız şartsız desteklemek ve karşılığını fazlasıyla almak için mi hizmet veriyorlardı?
Duraklama devrinden sonra düşüş başladı. İzmir'in, Ankara'nın, İstanbul'un bir site ya da mahallesi kadar, yani 19 -20 bin seçmeni olan illeri kazanarak kendilerine moral pompalamaya çalışanlar, bakalım sorunların altından nasıl çıkacaklar?
Yani iş insanlarının, sanayicilerin, para babalarının isteklerini nasıl yerine getirecekler?
Bunları geçtim; bizim, yani halkın, sıradan vatandaşların sorunları nasıl çözülecek?
Devletin şefkati nasıl sarıp, sarmalayacak?
Yine Suriyeliler mi, 'örnek insan' olarak gösterilecek?

Ahkâm keserler

Hadlerini bilmeyenler, yine kafa karıştırmak için yaptıkları Meclis listelerinde, 'Cumhur İttifakı'nı' unutup AKP'yi kullandılar. Karşılarına ise 'Millet İttifakı' ile birlikte Kürt Partisi'ni de koydular.
Yani bir tarafta, galipmiş gibi AKP yazdılar, diğer tarafa da; (CHP- İYİ- HDP) yazdılar...
Ama sandık gerçeğine göre, Kürtlerin büyük bölümü uzaklarda olduğu gibi İstanbul, İzmir ve Ankara'da AKP'yi seçtiler, sandıkta...
İnanılacak gibi değil ama gerçek böyle. Şimdi birileri çıkıp, 'Bizim sayemizde' diyebiliyor...
Hani her sürprizden sonra bazıları ortaya çıkar ve 'Ben demiştim!' der ya, bunun gibi...
Bunlara maçın sonunu sorarsınız; 'O da, bu da galip gelebilir, berabere de kalınır' dedikten sonra üç ihtimal sonucunda da, 'Ben demiştim!' diye ahkâm keserler.

Mesut Öksüz dönemi!

2018 yılında verdiği 3,6 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye'nin önemli sektörlerinden biri olan züccaciye sektörünün çatı derneği ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği)'de bayrak değişimi gerçekleşti. Dernek binasında yapılan 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, ZÜCDER'in yeni başkanı Öksüzoğulları Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öksüz oldu. 2 Nisan Salı günü yapılan yönetim kurulu sonucunda 24 kişilik yönetim kurulu kadrosunun başkan yardımcıları ise Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Hisar Çatal Bıçak Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan ve Aryıldız Genel Müdürü Yalım Yönter oldu. Pazar büyüklüğü 10 milyar doları geçen ve verdiği 3,6 milyar dolar dış ticaret fazlasıyla ülkemizin gurur sektörlerinden biri olan züccaciye sektöründe olduğu gibi yeni dönemle birlikte tüm oda, dernek ve seçimli olan yönetimlerin icra kurullarının yenilenmesi ve başkanların değişmesi gerekiyor. Aksi halde, seçime kadar ama dolaylı ama doğrudan AKP'yi destekleyen ve Pazar ekonomisini görmeyip, halkı kandırıcı bilgi ve beyanatlar verenlerin kesinlikle yerel iktidarlarla etkin ve başarılı çalışma yapmaları imkânsız gibi...
Önümüzdeki günlerde bu konuyu daha ciddi olarak rakamlarla dile getireceğim...

DİP EKSPRES

Neler değişecek?
 

'İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'den kurtarıldığında bakın neler olacak?' diyen Bilgin Önder, Mehmet Özdoğru, Enver Kaya ve Işık Ersan'a kulak verelim:
'İştirakleriyle birlikte yıllık 45 milyar TL bütçe halka kalacak. Senede 2 milyar TL kaynak aktarılan Bilal Erdoğan'ın Türgev -Tügva, Okçuluk, Sümeyye Erdoğan'ın Kadem, cemaat ve tarikatların kursları gibi odakların akarları duracak.
Yıllık 8 milyar TL'ye yakın zarar açıklayan İBB iştirakleri, İspark A.Ş-Beltur A.Ş-Bimtaş A.Ş-İston A.Ş-Metro A.Ş- İsyön A.Ş-Uygulamalı Gaz A.Ş-Otobüs A.Ş-Medya A.Ş adam gibi yönetilecek, bazıları kapatılacak. Belediye şirketlerine yığılmış 15 bin gereksiz personel tıraşlanacak. İBB tarafından kiralanan Mercedes-Audi-Volvo-BMW-Volkswagen markalı 8 bine yakın aracın 'ARAÇ KİRALAMA' maliyeti yok olacak.
Başakşehir Futbol Kulübü'ne forma reklamı veren Halk Ekmek-İGDAŞ, söz konusu saçmalıktan kurtulacak. Meclis üyeleri ve ailelerinin Hac-Umre-Kutsal topraklar ziyaretlerine İBB sponsorluğu sonlanacak. Tamamı yandaşa giden ihaleler frenlenecek. AKP mitinglerine, etkinliklerine, aktivitelerine bedava partili taşıyan metrobüs, belediye otobüsü, şehir hatları vapurları, bu tür işlere aracı olmayacak.
Belediyeye ait arsaların alım satımından doğan komisyonlar sıfırlanacak. İmarsız yere imar, yeşil alana ticari proje, Sit alanına kafe, tarihi esere villa yapılmasını onaylayan İBB kararları son bulacak. Seçim dönemleri yeri göğü, köprüyü kuleyi, caddeyi merdiveni AKP reklamlarıyla, bilboardlarıyla, slogan ve fotoğraflarıyla dolduran İBB iradesi tarih olacak.'
Bakalım iddia edilen bunlar mı olacak, yoksa Reis'in dediği gibi 'Bize muhtaç olacaklar' mealindeki sözleri mi gerçekleşecek...
Bu arada, Haber Ekspres ve büyüğümüz Aydın Bilgin'in yanında çalışan ve ustalaşan Muzaffer Tezel'i de, 'Polis ve Adliye Muhabirleri Derneği Başkanlığına' seçildiği için kutluyoruz.