Çoğunluk bilmiyordur. Bu nedenle bilgilendirmek istiyorum. Çünkü ben de buna önem verenlerdenim. Çünkü; Fransa'dan sonra Urla'da da gördüm. Bir vatandaş suyunu da elektriğini de hatta ısınmasını da kendi imkânlarıyla yapıyor. Yani hiç kimseye muhtaç olmuyor.
Tüm lambaları ışıl ışıl yanarken, çehredekiler tasarruf için neredeyse kör dediğimiz lambalarla, kör karanlıkta oturacaklar. Şimdi asıl konuya gireyim:
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2019/30)' Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile tarımsal faaliyetlerde bulunacak tesislerde yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik de hibe desteğinin verileceği belirtilmektedir. Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 50.000 Türk Lirası'dır. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmez.
Hibeye esas proje tutarının % 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer % 50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür.

Az ve en fazla...

Tebliğ kapsamında kurulacak tesisin kurulu güç üzerinden hesaplanan yıllık enerji ihtiyacının en az % 51'ini, en fazla % 110'unu karşılayacak şekilde projelendirilmesi halinde hibe desteğinden faydalandırılır. Elde edilen enerji, mevcut veya bu Tebliğ kapsamında kurulacak tesisteki enerji ihtiyacının % 110'unu aşması durumunda elde edilen toplam enerji ile tesiste ihtiyaç duyulan enerji oranlanarak hibe ödemesi yapılır. Bu oranların dışında kalan kısımlar ayni katkı olarak karşılanır.

İptal edilebilir

Hibe ödemeleri bağlantı sözleşmesinde belirtilen kurulu güç üzerinden yapılır. Bağlantı sözleşmesinde belirtilen gücün, bağlantı izni ve ruhsatı veren kurumdan kaynaklanan sebeplerle projesinde öngörülen kurulu gücün % 51'in altına düşmesi ve bu durumun da resmi belgelerle tespit edilmesi halinde, yenilenebilir enerji üretim tesisi başvurularında hibe sözleşmesi tasfiye edilerek teminat yatırımcıya iade edilecektir.

Yıllardır böyle!

A.Buğra Tokmakoğlu yazmış: 'Türkiye'de her sigara zammı döneminde esnafla vatandaş birbirine giriyor. Zam bir sonraki günden geçerli olmasına rağmen esnaf yeni fiyattan sigara satmaya çalışıyor.'

Hazırlık yok!

Aylin Onart adlı İzmirli çevreciden; 'Grönland'da 22C'lik rekor hava sıcaklığıyla 24 saatte 12 milyar ton buzul eridi. İnsanlık, paylaşarak yaşamayı öğrenemediği müddetçe küresel ısınma ve iklim değişikliği dahil pek çok felakete -üstelik de hazırlıksız- yakalanacak.


İnsan beynine benzer

Çinli bilim insanları insan beyninden yola çıkarak yapay zeka algoritmalarına sahip yeni bir çip üretti. Tianjic adlı çipi bir bisiklete yerleştiren araştırma ekibi, oldukça başarılı sonuçlara ulaştı.


Amerika'da yasak, bizde serbest

Fatih Ergin hatırlatıyor: 'Kaz Dağları'nda altın arama çalışması yapan maden şirketi Alamos Gold'un sitesinde, açık alanda siyanürle yıkama yoluyla altın extraksiyonu yönteminin kullanılacağını belirtiliyor!
AKP'nin dağımızı, zenginliğimizi peşkeş çektiği bu şirketin ABD ve Kanada'da faaliyetleri yasak!

DİP EKSPRES


Yok'lar ülkesi!

Yeni Türkiye'de
Tokat atmanın cezası YOK
Silahlanma çağrısı yapmanın cezası YOK
Dağa adam çıkarıp darp etmenin cezası YOK
Muhalif gazeteci dövmenin cezası YOK
Ancak twit atmanın cezası 7 yıldan başlıyor.
Bu nedenle dikkatli olmanızı öneriyorum.