Altay ile Altınordu, Bornova Doğanlar'daki Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda kozlarını paylaştı. Oyuna Altay çok iştahlı başladı, tam saha pres yaptı, oyunun kontrolünü daha çok elinde tutan taraf oldu. Ancak gol pozisyonlarında üstün olan takım, kırmızı lacivertlilerdi. Golü atan ise ev sahibi takım oldu, hem de 1 kişi eksik oynarken.
***
Altay'ın sol beki Özgür, ileri geri gitgelleri olan dinamik bir defans oyuncusu. O yetmedi, aynı mevkiye, aynı özellikte Doğa da transfer edildi. Bu maçta her ikisini de sahaya sürdü teknik direktör Yalçın Koşukavak. Arkalı önlüydüler. Bunun yanında koşmayı seven genç oyuncu Alhassan da ilk 11'de idi. Altınordu'nun dinamizmine karşı alınmış bir önlemdi tahminimce. Rakibinin hızını kesmek istemişti, bunu da başardı. Ama pozisyon bulmakta zorlandı, az da olsa kalesinde de büyük tehlikeler yaşadı.  Genel olarak da her iki takımın oyuncuları çok koştuğundan, birbirlerinin oyunlarını bozdular, pas hatalarına zorladılar ve kaleye yaklaşılmasını engellediler.
Gol kralı Paixao, hiç akla gelmeyecek şeyi yaptı, çizgiden golü çıkardı. Ravil'in vurduğu kafa, kaleciyi de geçti, Paixao uçtu, çizgide topa vurdu, her zaman takımını öne geçiren deneyimli futbolcu bu sefer takımının geriye düşmesini engelledi.
***
Dinamik oyuncularla maça başlayan Koşukavak, ikinci yarıda takımı tekniğe evirmeye başladı. Alhassan'ın yerine Tatos'u, sonra da Doğa'nın yerine Turgut'u sahaya sürdü.
64. dakikada Kerim Avcı 2. sarı karttan oyun dışı kaldı. Hakem Kadir Sağlam ilk sarı kartı gösterişinde haklı olsa da, ikincisinde çok ağır karar vermişti. Haksız yere oyun dışı kaldı. Bu kırılma noktası olur sanıyordum ama yanılmışım. 3 dakika sonrasına nasip oldu ve hızlı ataktan Paixao ile sahada 10 kişi kalan siyah beyazlılar öne geçti. Bu golden sonra Altınordu yüklenmek istedi, Altaylı oyuncular ise sürekli yerde yatarak zamanı eritmeye çalıştı. Her ne kadar kalelerinde tehlikeler yaşamış olsalar da 3 puanı almasını bildiler.
***
Müsabakada Paixao kurtardığı ve attığı golle öne çıkan isim oldu.
Bu mücadelenin de ilginç tarafı, Yalçın Koşukavak'ın saha içine, oyuncularına yazılı kağıtlar göndermesi idi. Bu kağıtlar elden ele dolaştı, taktikler buna göre uygulandı.

Menemen hedeften uzaklaşıyor

Menemenspor maçlara iyi başlıyor ama sonu kötü bitiyor. Hafta içi konuk ettiği Adana Demirspor'u ilk 20 dakika kalesine getirmedi, bu süreçte 2-0 öne geçti, sonra oyunun kontrolünü tamamen rakibine verdi, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.
Pazar günü deplasmanda BB Erzurumspor ile karşılaştı. Oyuna iyi başladı, oyunu kontrol etti, az da olsa pozisyonlara girdi. Sonra rakibi ağırlığını koydu, 2 gol attı, Menemenspor'u evine eli boş gönderdi.
***
Erzurum'da çok soğuk hava vardı. Kar atıştırıyordu. Saha zemini çok kötüydü. Kötü olmasına ek, bir de zemin adeta buz tutmuştu. Top yerden çok sekiyordu, paslar hızlı gidiyor, kontrol etmesi zor oluyordu. Bu sebepten kaleye gitmek, pozisyona girmek imkansıza yakın bir hale geldi. Çok top kaybı oldu.
Sarı lacivertliler 43. dakikada Murat'ın yaptığı ortada, Hamroun'un kafasından gelen golle yenik duruma düştü.
İkinci yarı kar iyice bastırdı ama yerler kar tutmadı. Karşılaşmanın son dakikalarında da konuk takım gol için yüklenirken, bir gol daha gördü kalesinde ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Bir ara 2. sıraya yükselen takımın ilk 6 ile arasındaki puan farkı 6'ya çıktı.
***
İlk golde Murat orta yaparken Hamroun'u Recep tutuyordu. Fakat biraz uzağında idi. Orta yapılırken de daha da uzaklaştı ve kalesine yaklaştı. Orta tam da üzerine gitti. Hamroun ise o noktaya koşarak geldi ve bu sayede daha iyi sıçradı, Recep'in üzerinden golü attı. Recep topa göre değil de, rakibine göre konum alsa, kaleye yaklaşmayacaktı. Ortaya koşarak gidecek, Hamroun'un da önünü kapatıp, topu vuran kişi olacaktı.
Mustafa Çeçenoğlu yedek kulübesindeydi. 65. dakikada oyuna girdi ve takımda biraz hareketlenme oldu. Son haftalarda çok formsuz ama Menemenspor'un ona çok ihtiyacı var.
Mücadelede ilginç anlar da oldu. Erzurum'da İbrahim Akdağ ile taraftarı arasında oyun devam ederken gerginlik yaşandı. Erkan Sözeri buna çok kızmış olsa gerek, kar yağmasına rağmen ceketini çıkarıp attı ve bir daha da giymedi. 37. dakikada da İbrahim'i oyundan aldı.
Erzurumspor'un önde olduğu, Menemenspor'un beraberlik golünü bulmak için yüklendiği dakikalarda eski Altınordulu Murat Uçar yerde kaldı. Acı içinde kıvrandı. Sedye geldi. Çok ama çok zor oturdu sedyeye. Yardım ettiler. Acılar içinde saha kenarına getirildi. Tam o sırada da takımı değişiklik yapmaya hazırlanıyordu. Kendisi çıkıyor sandım. Orada birden kalktı bir kaç adım attı ve koşmaya başladı. Bu esnada saha girebileceği söylendi. Kendi kalesine doğru Hussein Bolt gibi depar attı, yerine geçti.

3 puana rahat uzandı

Akhisarspor, deplasmanda Eskişehirspor karşısında hiç zorlanmadan 3 puanı almasını bildi. Yılmaz Vural, takımını eskilerin ünlü 4-4-2 dizilişi ile sahaya sürdü. Çok güzel oynadığını söyleyemem. Rakibi son haftalarda olduğu gibi, bu maçta da kötü bir performans sergiledi. Yeşil siyahlı ekip, rakibinin kötü olmasına ve 2-0 da öne geçmesine rağmen, penaltıdan bir gol yedi, sonrasında da kalesinde tehlike yaşadı. Son dakikalarda az kalsın galibiyeti kaçıracaktı.
Karşılaşmanın başlama düdüğü ile Eskişehir taraftarı, hep bir ağızdan Alay Marşı'nı söyledi yaklaşık 5 dakika boyunca. Onlara bando takımları da eşlik etti. Bu dakika içerisinde maç durgun seyretti. Ne zaman ki takımlarını desteklemeye başladılar, işte o zaman mücadele hareketlendi.
Çok faul yapıldı. Özellikle Kıvanç, neredeyse yerden kalkamadı. Yani faullerden en çok nasibi o aldı. Ev sahibi takımda İbrahim ve konuk takımda Chikalleshi sarı kart yedi, buna rağmen uslu durmadılar, ikinci sarıyı ve dolayısı ile kırmızı kartı zorladılar. Bu yüzden oyundan da alınmak zorunda kaldılar.
Mücadelede öne çıkaracağım bir pozisyon vardı. 13. dakikada, sağ çizgiye yakın, rakip yarı alanın ortalarında Tolga topla buluştu. Ceza alanına yakın Erhan vardı ama markajdaydı. Onun ceza alanı içine doğru koşu yapmasını bekledi. Tam oraya pas atacak ve Erhan'ı gol pozisyonuna sokacaktı. Koşuyu yapmayınca Tolga daha fazla bekleyemedi ve ona doğru atmak zorunda kaldı. Rakip oyuncu müdahale etti ve topun auta çıkmasını sağladı. İçeriye koşmuş olsa Erhan, golle burun buruna gelebilirdi oysa.