10 Kasım sabahı, 09.05'te, bütün sirenler çaldı, gözyaşları aktı, herkes hazırda bekledi. Biz de herkes gibi Ata'mız için saygı duruşunda bulunduk.
Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81. yıl dönümünde saygı ve rahmetle andık. 
"İZİNDEYİZ", diyerek, başlayalım bu haftaki yazımıza. 
Konumuz, İzmir'in statları olacak.
"İzmir kendine yakışan stadına kavuşacak" başlığıyla girdik yazıya. Şimdi nereden çıktı, bu stat konusu diyebilirsiniz..
Yıllardır dinlediğimiz, dillere pelesenk olmuş bu cümle yakın zamanda yine telaffuz edildi. Bu kez futbolun en yetkili ismi, Futbol Federasyonu Başkanlığı koltuğunda oturan Nihat Özdemir'di bu cümleyi kullanan.
31 Ekim'deki İzmir Ticaret Odası Meclis toplantısına katılan Özdemir, İzmir'in Türk futbolunun içinden hiçbir zaman ayrılamayacağını belirterek, "İzmir'in stadyum açığı kapanırsa, biz milli maçları İzmir'de oynamak isteriz" diyerek, sevimli bir mesaj verdi. Bunu söylerken de yanında İzmir Ticaret Odası Başkanı, Futbol Federasyonu'nun eski İzmirli Başkanı Mahmut Özgener de vardı.
Araya girerek, İzmir'de oynanan son karşılaşmanın 11 Şubat 2009'da Atatürk Stadı'nda Fildişi Sahilleri ile yaptığımız ve 1-1 sona eren özel maç olduğunu hatırlatıp, böyle yağlı ballı sözleri artık dinlemekten bıktığımızı, gerçekleri aradığımızı belirterek devam edelim.

Uma uma, döndük sarı muma

Sözlerine bize göre umutsuzca devam ediyor Sayın Özdemir. İzmir'in kendine yakışan bir stada kavuşacağını umduğunu belirten Nihat Özdemir "Devletimiz birçok ilimizde son derece modern statlar yaptı. İzmir maalesef şimdiye kadar bundan pay alamadı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alsaydık, yarı finallerden biri İzmir'de oynanacaktı. 
2020 Avrupa Şampiyonası için Atatürk Stadı yeterli değildi ve yıkılıp yeniden yapılması zaman alacaktı. Bu yüzden İzmir'i aday kentlerden biri yapamadık. En kısa sürede İzmir'in 40 bin kapasitenin üzerinde bir stada kavuşması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Valimizle toplantımızda bu isteğimizi dile getirdik. İzmir inşallah kendine yakışan stada kavuşacak"demiş.
Geçmişi anlatmış, olmayanları sıralamış, stat konusunda da hala umutluymuş. "İnşallah, maşallah" gibi sağlam temelleri oturmayan cümleler kurmuş Özdemir. Federasyon Başkanı seçildikten sonra İzmir'e gelmiş, yine muş'lar, mış'larla geçiştirip, sağır sultanın bile bildiklerini sıralamış başkanımız. Valilikte yapılan toplantıdan, 2020 mart ayında İzmir'de yapmayı planladıkları milli maçtan bahsetmiş. Devam edelim o sempatik açıklamalara!

İzmir'de milli maç oynamak istiyoruz

İzmir'de milli maç oynamak istediklerini söyleyen Özdemir, "İzmir takımları kendi statlarında oynayamıyorlar. Maalesef stadyum konusunda şanssız bir şehir. Göztepe yeni stadına ikinci yarıda kavuşacak. Biz stat olursa ilerde milli maçları İzmir'de oynamak istiyoruz. İzmir'in havası ve konumu çok müsait. Otoyolumuz açıldı, havalimanımız Türkiye'nin en güzel 2'nci havalimanı. Otellerimiz var, tüm altyapı hazır. Tek eksiğimiz stadyum. Bunun en kısa zamanda olacağına yürekten inanıyorum. 
Önümüzde 30 Mayıs 2020'deki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali var. Bugün bir final 70 bin kişilik statlarda oynanıyor ama Türkiye'de buna tek uygun stad 64 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı. Onun da kapasite artırma çalışmaları sürüyor. Işıklandırma sistemini, zemini tamamen yeniliyoruz. 2020'nin Mart ayında hazır hale getirmeyi ve aynı ayda bir milli maçı da burada oynayıp, stadı denemeyi planlıyoruz. 
Finalden sonra bu sefer yine stadta kapasite artışı yaparak, tüm tribünleri kapatarak Fransa'daki Stade De France gibi, İngiltere'deki Wembley gibi bir milli stat yapmayı, hatta Türkiye Futbol Federasyonu'nun merkezini de buraya taşımayı düşünüyoruz" diyerek bitiyor, yağlı ballı konuşma.

"Gel de inan" diyeceğim de!

Yıllardır temcit pilavı gibi önüne konulanlardan bıktı İzmirli. 70'li yıllardan bu yana adeta "Alaşehir tımarı" yapılmış, çağa uyum sağlayamamış Atatürk Stadı 2020 Mart ayında hazır hale gelecek, deneme bir milli maç oynanacak. 
Aslında çok duyduk böyle abartılı sözleri bugüne kadar. Ama stat konusunda gittiğimiz yol, bir arpa boyu kadar.
Sadece Göztepe'nin stadı, o da Başkanı Mehmet Sepil'in şahsi çabaları ile büyük aşama kaydetti. Sarı-kırmızılılılar 19. haftadaki Beşiktaş maçıyla açmayı planlıyor stadın kapılarını. Hepsi bu.
Karşıyaka Stadı, Alsancak Stadı çalışmaları, yerinde sayıyor. Atatürk Stadı'nı çağa uydurmak o kadar kolay görünmüyor. Hele hele 5 ay içinde milli maç oynanacak hale getirmek, bence imkansız.
Ama ne diyelim, Federasyon Başkanımız Nihat Özdemir söylemiş.
Daha öncekiler gibi İzmirliler'i kandıracak değil ya.
Ummaya devam.. İnşallah...