Oldukça heyecanlı geçen İzmir derbisinde kazanan Göztepe'yi 2-1'lik skorla yenen Altay oldu. 
Karşılaşmaya beklendiği gibi Altay hızlı başladı. Beklentinin oluşmasının sebebi siyah beyazlı takımın sezona hırslı girmesi ve ev sahibi olmasıydı. İlk dakikalarda baskı kursa da pozisyon olarak biraz kısırdı. 21. dakikada kazandığı penaltı meyvesi oldu derken, Thaciano kaleye bile isabet ettiremeyip, topu auta attı.
Oyun dengelenir gibi oldu. Göztepe, nadir ataklarından birinde VAR'ın devreye girmesiyle penaltı kazanıp, 26. dakikada öne geçmeyi başardı. Sonrasında yine ev sahibi takım biraz daha üstün oynamaya başladı.
2. yarı heyecan doruğa çıktı. Orta sahalar tamamen düştü. Altay koştu, pres yaptı, top kaptı, rakibi buna cevap veremedi. Gol aradı aradı, sonunda 71. dakikada buldu. Durmadı, ataklarına devam etti, uzatmalar oynanırken öne geçmeyi başardı.
***
Oyun çok fazla durdu. İrfan'ın 2 kere ayakkabı bağcığı çözüldü. VAR ve sakatlıklar oldu. 8'erden toplam 16 dakika uzatma oynandı.  

Takımlar nasıl oynadı?

Altay, sezon başından beri sergilediği oyununa devam etti. Oyuncular çok koştu, pres yaptı, oyunu hızlandırdı. Çok istedi, istediğini aldı. 2. yarıda gol atmak için yüklenince kalesinde hızlı hücumlar sonrası pozisyonlar verdi. Yenilebilirdi de.
Göztepe, müsabakaya durgun başlasa da sonradan dengeler gibi oldu. O dakikalarda gol bulunca önde olmanın verdiği psikoloji ile gol atmaktan çok, gol yememeyi ön plana çıkardı. Bu gayet normal. Rakibin hızını kesmek gerekir. Hücum oyuncuları bile defansa gelip, kalelerini korumaları şart. Hücuma çıkmak 2. plana düşer. Ancak çok ilginçtir, özellikle 2. yarı önde olmasına rağmen, orta sahası kayboldu gitti. Her atakta kalesine kadar getirtti, defans oyuncularının canı çıktı. Orta sahanın toparlanması ve güçlendirilmesi gerekirdi. Teknik Direktör Nestor El Maestro bunu başaramadı. Devre arası hızlı futbolcu olmasıyla öne çıkan Baku oyuna alındı. Amaç kontra atakla Altay'ı vurmaktı. Ama bu plan tutmadı. Koordineli kontra atağa çıkılamadı.
Siyah beyazlı takım güzel futbol oynarken, sarı kırmızılı takım da yokları oynayarak ekmeğine yağ sürdü.

Öne çıkan hatalar

19. dakikada Kappel hızla ceza alanına girdi. Onu durdurmak isteyen isim Obinna'ydı. Orta saha oyuncusu olduğu için topa hamle yapmaya alışmış. Alıştığını yaptı, Kappel de engellemek için topun önüne geçti. Aldığı darbeyle yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Ceza alanı içerisinde yüzde yüz dokunma olasılığı yoksa, asla hamle yapılmaz. Zamanlama hatası faule, faul de penaltıya sebep verir. Yanında kalıp, kaleye gitmesini engellemesi gerekirdi.
23. dakikada Thiam topa vurmak istedi, Halil çabuk davranıp topa sahip oldu ama tekmeyi yedi. Uzun VAR incelemesi sonucu penaltı kararı çıktı. Ceza alanı içerisinde topa ayak savurmak tehlikelidir. Çevre kontrolü yapamadı. O zaman önü boş olduğu için topu kontrolüne alıp, sonra uzaklaştırmayı tercih etmeliydi.
Kappel çizgi kenarında Berkan'a omuz attı, reklam tabelalarına uçurdu. Sakatlık olabilirdi. Bunu yapmasına da hiç gerek yoktu.

Futbolcular nasıl oynadı

Kaleci Lis genel olarak iyiydi ama 1 tane büyük bir hata yaptı. Ceza alanını terk ederek topa müdahale etmek istedi. Geçildi. Ancak çapraza giden Ndiaye bunu iyi kullanamadı. Yedek kaleci Cihan gibi can alıcı hatalar yapıyor. Bu sezon 2. hatası oldu.
Naderi ileri geri çalıştı. Formasını hak etti.
Cebrail maçın adamlığına aday. Çok ama çok koştu, ileri geri çalıştı. Sürekli deparlar attı, pres yaptı, ısırdı, ikili mücadelelere girdi. Bunu 90 dakika boyunca yapmayı başardı. Topla buluşmada uzak ara lider oldu. Kappel'in attığı golün de asistini yaptı.
Poko her zamanki gibi yine sahada basmadık yer bırakmadı. Cüsseli biri ve yere sağlam basıyor. İkili mücadelelerde genellikle kazanan kişi oluyor. Bu maçta da değişen bir şey yoktu. Göztepe'de oynarken topa girişlerini eleştirirdim. Hem olmadık yerde faul yapıyor hem de sert girip, kart alıyordu. Bunları aşmış görüntüsü verdi oynadığı karşılaşmalarda. Topla buluşmada 2. sırada yer aldı.
Thaciano beklentimin uzağında hala. Gerçek performansını bir türlü yakalayamadı. Maçta bir de penaltı kaçırdı. 45+7'de defans arkasına sarktı, kaleciyle karşı karşıyaydı ama topu ayağından çok açtı. Bu seviyede bir futbolcuya hiç yakışmadı.
Bamba ilk haftalardaki gibi gol bölgesinde etkili değildi.
63. dakikada oyuna giren Paixao… Koşmak ona göre değil, bu sebepten yedek kulübesinde. Ancak bu sefer orta sahaya kadar geri çekilip, pres yaptı, top bile kaptı. Veee 3 sene üst üste gol kralı olmasının şans olmadığını gösterdi, muhteşem bir kontrol ve vuruşla takımına galibiyeti getirdi.

***

İrfan kalesinde çok yoruldu. Ona fazlaca iş düştü. Başarılıydı. Gollerde de hiçbir hatası yoktu.
Defans dörtlüsü için pek bir şey diyemem. Orta saha çökünce Altay'a kaleciyle birlikte defans dörtlüsü direnmeye çalıştı. Sürekli ataklara çıkan Berkan, defansta neredeyse çakılı kaldı.
Koşmayı seven, her topa müdahale eden, rakip atakları kesen Obinna, yüksek tempoda kayboldu, gitti. Onu hiç bu kadar pasif görmemiştim.
Kahraman bir tane büyük hata yaptı. Defansta top kaptırdı. 3'e sıfır giden Altay, gol atmayı başaramadı.
Halil bir şeyler yapmak için çabaladı, ancak bu yeterli olmadı. 
Baku'dan çok şey bekliyordum. O da beklentinin çok uzağında kalan bir isim oldu.