Esin Gençel- Prof. Dr. Yılmaz, "Gelişmiş ve gelişmekte olan üniversiteler arasında fark olması önemlidir. Biz hedef belirledik, Ege Modeli dediğimiz bu model ki, hedefimiz teknik ve akademik alt yapı desteği ile araştırmalarımızı sunmak uluslararası pazarda aktif olmaktır. Ege Bölgesi'ni teknoloji ihraç eden bir bölge haline getirmek bizin tek amacımızdır" dedi.

2011-2012 döneminde Ege Üniversitesi'nin nereye geldiğini, gelecek yıl hangi projeleri planladıklarını Ege Üniversitesi mensupları ve basın ile paylaşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Konferans Salonu'nda gerçekleşen sunumda üniversitenin sorumluluklarından söz etti. Eğitim ve öğrenimde kalitenin, kişilerin ve toplumun beklentilerine göre yeniden tanımlanması gerektiğini belirten Yılmaz, "AR-GE ve araştırma sonuçlarının iş dünyası ve toplumun gelişmesine katkı sağlaması, uluslararasılaşmasına üniversitelerin mutlak katkıda bulunması gerekiyor. Kamu kaynaklarının kamu yararına doğru kullanımı, ulusal sosyal-akonomik değerlere ve gelişmelere katkı verilmesi üniversitenin sorumlulukları arasındadır. Ayrıca akademik kurumların öncelikleriyle ulusal sosyal-ekonmik önceliklerin uyumlaştırılması günümüz üniversitelerine yüklenen sorumluluklardır" dedi.

'Nitelikli insan gücü üniversitelerde'

Ege Üniversitesi'ni marka haline getirmek için çalışmaların yoğun bir biçimde devam ettiğini ve edeceğini vurgulayan Pof. Dr. Yılmaz, "Birikimi harekete geçirmek yolunu biz amaç olarak dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmeyi benimsedik, 2011 yılı da bu anlamda olumlu bir yıldı. Yaptıklarımız marka bir üniversitesi olmak içindir. Ege Üniversitesi'nin çağdaş eğitimimi ile sanayi ve üniversiteyi buluşturan hedeflerimizi 2011 yılında hayata geçirdik. Ege Modeli'ni etkinleştirmeye devam edeceğiz. Gelişmiş ve gelişmekte olan üniversiteler arasında fark olması önemlidir. Ege Modeli dediğimiz bu model ki, hedefimiz teknik ve akademik alt yapı desteği ile araştırmalarımızı sunmak ve uluslararası pazarda aktif olmaktır. Üniversitede olmalı mı, olmamalı mı tartışmaları devam ederken nitelikli insan gücü bir üniversitede yer almalıdır. Ege Meslek Yüksek Okulu için Aliağa'da 2009 da bir program yapmıştık, haftanın 3 günü fabrika, 2 gün okulda formülü şeklinde gerçekleşen bu program gayet başarılı olmuştur. Meslek Yüksek Okulları hiçbir yere giremediyse Meslek Yüksek Okuluna gitsin denen yerler olmaktan çıkarılmaktadır" diye konuştu.

Çalışmalarımız 2011 de yoğunlaştı


Yeni dönemde hedeflerini belirlediklerini ve bunlar içir çalışmaların yoğun bir biçimde devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Bologna sürecine dikkat çekerken, "Bu süreci fevkalade destekliyorum" dedi. Prof. Dr. Yılmaz, "Bologna sürecinde ECTS Etiketi gerçekleşti, uluslararası geçerliliği olan Anadolu Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi bu yıl süreci aldı. Ege Üniversitesi'nin yaptığı şey 21 bin dersin gözden geçirilmesiydi, ben üniversitenin bu konudaki başarısını çok büyük bir onurla taşıyorum. Bolonga'da imzalanan bir süreçtir ve 10 yılda tamamlamak zorundadır, çalışmalarımızın 2011 de yoğunlaşması gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Ege Üniversitesi'nin uluslararası alanda da rolünün giderek sağlamlaştırdı. Uluslararası ilişkiler konusu YÖK'ün üniversiteleri değerlendirirken sorduğu en önemli sorudur. 437 ikili sözleşmemiz, 69 yurtdışı üniversite protokolümüz vardır. 1.316.350 TL Erasmus için bütçeye sahibiz ve Erasmus'un bütçesini arttıracağız" şeklinde konuştu.