Aslen Ankaralı olan, ancak İstanbul’da büyüyen evli ve 2 kız çocuk babası Semih Hekimoğlu, Meslek Lisesi Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul’da iş hayatına atıldı. Ağabeyi ile birlikte kurdukları lojistik şirketiyle yıllarca taşımacılık yapan Hekimoğlu, şirketi büyütüp İzmir, Manisa, Bursa’da şubeler açtı. İş hayatının getirdiği sıkıntılar nedeniyle yeme ve içmeye fazla düşen Hekimoğlu, kısa sürede kilo almaya başladı. Dedesi dahil kendisinden önceki nesillerde kilolu kimse olmamasına rağmen Hekimoğlu’nun aldığı kilolar zamanla sıkıntı yaratmaya başladı. Ortaklığı devam eden ancak aktif çalışma yaşamına son veren Semih Hekimoğlu, 5 yıl önce İzmir’in Foça İlçesi’ne yerleşti. Zaman zaman kilo vermek için rejim yapan, ancak bir türlü başaramayan Hekimoğlu, Eylül 2011 tarihinde radikal bir karar aldı.

'ARTIK YETER' DEDİM

180 kiloyu bulduğunu, bacaklarının ağrımaya sızlamaya, kendisini taşımamaya başladığını, çok sevdiği bahçe işleri için bile eğilip kalkamaz olduğunu belirten Hekimoğlu, 'Artık yeter' diyerek kilo vermeye azmettiğini söyledi. Hekimoğlu, "Doktor, diyetisyen yada bir başka yardımcıdan önce kendim bu kiloları vermeye inanmalıydım. Yanımda kimse olmasa da ben istediğim yere kendim gelmeliydim" dedi. Daha önceleri denediği yöntemlerden, televizyonlardan, internetten, çevresindeki dostlardan, konuşulanlardan ve alışkanlıklarından bir derleme yaptığını ifade eden Hekimoğlu, "Kendime bir yol çizdim. Yeni bir beslenme temposu, yeni beslenme alışkanlıkları oluşturdum. Spor en önemlisiydi. Haftanın dört günü üşenmeden Foça’dan İzmir’e giderek bir spor salonuna devam ettim. Bunun mesai gibi düşündüm" diye konuştu.

'HEDEFİM 85 KİLOYA İNMEK'

Spor salonunda aletlerle göğüs, pazı, arka grup, bacak ve karın çalıştırdığını anlatan Hekimoğlu şöyle konuştu:

"Bu aletleri kullanırken zorlama yapmıyorum. Kendi yaş grubumun standartlarına, nabız aralıklarına dikkat ediyorum. Birkaç ay aralıklarla kan veriyorum. Bu işe başladığımdan beri değerlerim on numara iyi çıkıyor. Sadece yürümenin spor anlamında bir faydası olduğuna inanmıyorum. Spor yaparken kardiyo, bisiklete binmek, tırmanma gibi yağ yakımına yönelik aktivitelere ağırlık veriyorum. Şu an 118 kiloyum. Ne zaman 85 kiloya ineceğim, o zaman vücudu sıkılaştırmaya yönelik program yapacağım. İdealim 85 kiloya inmek. Haziran 2013 sonunda bu kiloyu hedefledim."

FOÇA’NIN ETKİSİ BÜYÜK

Kilo vermede, eşinin ve Foça’da yaşamasının büyük katkısı olduğunu kaydeden Semih Hekimoğlu, "İş stresinden, trafik yoğunluğundan uzakta Foça’nın harika manzarasında sinirleriniz alınıyor. İradeniz kat be kat güçleniyor. Kilolar bu iradenin altında ezilip gidiyor" dedi.