İzmir'de düzenlenen satranç turnuvalarında en fazla katılımın 780 kişi olması nedeniyle, Buca Belediyesi 2. Satranç Turnuvası'na 1000 kişinin katılmasıyla İzmir'de en çok katılımın sağlandığı turnuva olma özelliği taşıyacak. Uluslararası boyuta ulaşması hedeflenen turnuva, Buca Gölet Tesisleri'nde 17 Nisan Cuma günü başlayacak ve 19 Nisan Pazar günü sona erecek.

Türkiye Satranç Federasyonu onaylı turnuvada satranç tutkunları Buca'da buluşacak. Buca Gölet tesislerinde kurulacak çadırlarda 17 Nisan Cuma günü başlayacak turnuvada satranç tutkunları üç gün boyunca kıyasıya yarışacak.

Buca Belediyesi Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvada 8, 10, 12 ve 16 yaş altı ve açık kategori olmak üzere satranç severler 5 ayrı kategoride mücadele edecek. 19 Nisan Pazar günü tarihinde sona erecek turnuvada, bütün kategorilerde ilk 5 sporcuya madalya ve kupa, ilk 10 sporcuya ise madalya verilecek. 1000 sporcunun katılacağı turnuvada, Bayanlar klasmanında ise en iyi bayana kupa ve en iyi 3 bayana da madalya ödülü verilecek.
Buca Belediyesi 2. Satranç Turnuvası'na kayıt yaptırmak isteyen satranç severler, online kayıt yaptırabilirler. Turnuva hakkında bilgi almak isteyen sporcular ise 0507 342 88 99 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.