İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde ilk seçim heyecanı yaşandı. Kurucu Rektör olan mevcut Rektör Prof.Dr. Galip Akhan ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Lütfullah Gündüz'ün rektör olmak için yarıştığı seçimde 292 öğretim üyesi oy kullandı.

Sandık kurulunun oluşturulmasından sonra rektör adayı belirleme seçimi için oy kullanma işlemi başladı. İKÇÜ Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan seçimde öğretim üyelerinin tercihi 173 oy ile Rekktör Akhan'dan yana oldu. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Lütfullah Gündüz ise 100 oy aldı.

Sandıktan 12 isim çıktı

2  rektör adayı ile gidilen rektör adayı belirleme seçiminde sandıktan 12 rektör adayı ismi çıktı. Buna göre Rektör Prof.Dr.Galip Akhan 173 oy, Prof.Dr.Lütfullah Gündüz 100 oy, Prof.Dr.Turan Gökçe 2 oy, Prof.Dr.Saffet Köse 2 oy, Prof.Dr.Tancan Uysal 2 oy, Prof.Dr.İbrahim Kocabaş 1 oy, Prof.Dr.Hayrettin Usul 1 oy, Prof.Dr.Mehmet Ali Malas 1 oy, Prof.Dr.Gökhan Köylüoğlu 1 oy, Prof.Dr.Keramettin Tezcan 1 oy, Prof.Dr.Tansel Tanrıkul 1 oy, Prof.Dr.Musa Genç 1 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

YÖK'e 6 isim bildirilecek

Oyların açıklanmasının ardından YÖK'e bildirilecek, eşit oy alan adayların sıralaması için kura çekildi. Buna göre sıralama şu şekilde gerçekleşti:

1- Rektör Prof.Dr.Galip Akhan
2- Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof.Dr.Lütfullah Gündüz
3- Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Gökçe
4- İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Saffet Köse
5- Rektör Yardımcısı,Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tancan Uysal
6- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hayrettin Usul
Oy sonuçlarını değerlendiren Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, 'Seçimden yüzde 63 oy yüzdesi ile birinci aday olarak çıktım. Seçimin diğer güzel tarafı ise katılımın yüzde 98 olmasıydı. Bu üniversitemiz için çok güzel bir oran. Öğretim üyesi arkadaşlarımızın bu katılımı ve teveccühlerinden dolayı çok mutluyum.  Sonuçların tüm İKÇÜ ailesine hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
100 oy alarak ikinci aday olarak sandıktan çıkan Prof.Dr.Lütfullah Gündüz ise 'Seçim önce üniversitemize,İzmirimize sonra da Türkiye'ye hayırlı olsun. Demokratik bir ortamda çok güzel bir seçim geçirdik. Tüm akademik personelimize yakışan bir seçim süreci yaşadık. Bu konuda duyarlı olan tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'

Rektör adayı belirleme seçimine ilişkin takvim

Sonuçların Yükseköğretim Kuruluna Gönderilmesi: 24 Kasım 2014
Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu Çalışması: 25 Kasım – 3 Aralık 2014
Yükseköğretim Genel Kurulunun Toplantısı: 4 Aralık 2014
Sonuçların Cumhurbaşkanlığına Sunulması: 8 Aralık 2014