Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin bu yıl 16-17 Mayıs tarihleri arasında 12'ncisini gerçekleştireceği Alsancak Şenliği'nin basın toplantısı Sevinç Pastanesi'nde düzenlendi. Toplantıya; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, iş adamı Erdoğan Tözge, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Nejdet Polat ve yönetim kurulu üyeleri, Alsancak mahalle muhtarları  katıldı.
11 yıldır yapılan Alsancak Şenliği'nin kurumsallaştığını ve dört yıldır da kendisinin katkı koymaya çalıştığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak'ın İzmir'in kalbi olduğunu söyledi.  Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti:
"Neden Alsacak Şenliği? Bir kere kurumsallaşmış bir şenlik. Ben geldiğimde 8 yıldır yapılan güzel bir etkinlikti. Alsancak Kentin kalbi. Kemeraltı'nı güzergehını da katarsak Alsancak her gün bir milyona yakın insanın yaşadığı bir kent. Restoranları, kafeleri, iş merkezleri, bankalarıyla birlikte bütün unsurları ile kentin kalbi. kişinin da bir şenlikti. Alsancak'ı kültür ve sanat alanında geliştireceğiz. Alsancak bu kente damgasını vurmuş değerleriyle Alsancak, Vahap Özaltay Meydanı'yla, Vasıf Çınar Bulvarı'yla, heykelleriyle bu kente sahip çıkmalıyız. Sağlık turizmini konuşuyoruz. Dünya obeziteyi, kanseri, sağlıklı beslenmeyi konuşuyor. O nedenle lezzet dostlarımız da yemek yarışmalarıyla renk katacak. 32 noktada aynı anda çeşitli sanat etkinlikleri İzmirlilerle buluşacak. Bence bu bir dünya rekoru olabilir. Kentler bu tür değerleriyle geleceğe taşınır. Ben, 'Sokakta Hayat Var' olgusuna sahip çıkan bir başkanım. İzmir sokakta yaşamayı seviyor. 'Sokakta Hayat Var, Konak'ta Hayat Var' Biz de ona göre konsept belirlemeye çalışıyoruz."
Ünlü tenor Hakan Aysev de Alsancak Vapur İskelesi önünde İzmirlilere muhteşem bir konser verecek.

Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ise kendilerine destek olan Başkan Tartan'a teşekkür etti.


Konak Zabıta ekipleri, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Turist Ömer


Başkan Tartan, vatandaşların kendisine sık sık mail atarak elektrik kesintisi, kanalizasyon arızaları gibi konularda şikayetler geldiğini belirterek, "Cadde, bulvar ve meydanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Ne yazık ki bu konudaki şikayetlerde yapabileceğim bir şey yok. Vatandaşlarımızdan özür diliyorum. 3 yıl önce Kıbrıs Şehitlerinin yönetimi bizden alındı. Zabıtalarımız bu bölgede Turist Ömer rolü oynuyor. Ben göreve gelir gelmez Alsancak Sokakları'nda 34 yıldır yapılmayan yenileşmeyi yaptım. Işıklandırmalarıyla, kaldırımlarıyla, sokaklarıyla Avrupa kentlerinde olduğu gibi yaptık. Kamyonlar bunu yıkmayı da becerdi ama halkın kendi vergileriyle oluşmuş değerlere sahip çıkma bilinci de bir şekilde yerleşecek" dedi.