Konak Belediyesi ile Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 15'incisi düzenlenen 'Ata'ya Saygı' koşusu üç grupta yapıldı. Ulu Önder Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen koşuda öğrenciler kıyasıya bir mücadele sergilediler.

Minik Kızlar, Minik Erkekler 1200- 1500; Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler 2000-3000; Genç Kızlar, Genç Erkekler ise 3000-5000 metrede rakipleriyle mücadele etti. İpi göğüsleyen ilk 10 kişinin yanı sıra diğer tüm katılımcılara da madalyaları törenle verildi.

Yıllardır 10 Kasım Atatürk'ü anma haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Ata'ya Saygı' koşusunu düzenlediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ülkemizin sıkıntılı bir dönemden geçtiği şu günlerde, Atamızı düzenlenen etkinliklerle anmak gerektiğini belirterek, "10 Kasım günü en anlamlı etkinliği 200 bin İzmirlinin katılımıyla gerçekleştirdik. Biz sıradan şeyler yapmıyoruz, çünkü burası Atatürk'ün İzmir'i. Bugün burada Atatürk'ün gençliği 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' anlayışıyla Atası'na koştu" diye konuştu.

Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya da okullara ve sportif faaliyetlere verdiği destek nedeniyle Başkan Tartan'a teşekkür etti.