Veteriner Hizmetleri Merkezi çağdaş standartlara uygun olarak poliklinik, gözetim ve bakım üniteleriyle hayvan sevenlerin uğrak yeri haline geldi.
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ait merkezde çağdaş standartlara uygun nitelikte hizmet veren poliklinik, gözetim, bakım ve kısırlaştırma üniteleri yer alırken, poliklinik ünitesinde hayvanların muayene ve tedavileri yapılıyor. Sahipli ev hayvanlarına yönelik olarak, başta kuduz ve diğer salgın hayvan hastalıkları olmak üzere her türlü hastalığa karşı aşıların yapıldığı, kayıtların tutulduğu Veteriner Hizmetleri Merkezi gerekli durumlarda hayvanları konuk da ediyor. Merkezde, laboratuar kontrollerinden, ultrasona ve ağır ameliyatlara kadar çeşitli sağlık hizmetleri ile hayvanların her türlü sorununa çözüm bulunuyor. Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, 2010 yılı içinde hayvan hastanesinde toplam 13 bin hasta sokak hayvanının çeşitli tedavileri yapıldı. Ayrıca merkezde tedavileri gerçekleştirilen sokak hayvanlarından 60 tanesi de sahiplendirilerek sokaklardan kurtarıldı. Hayvanlarda görülen en tehlikeli hastalıklardan birisi olan kuduzla mücadelede de büyük başarılar kaydeden merkezde, geçtiğimiz bir yıl içinde 2 bine yakın hayvan aşılanarak tedavi edildi.

Hayvan nakil aracı her yerde

Konak Belediyesi, Veteriner Hizmetleri Merkezi'nin yanı sıra sokak hayvanlarına daha hızlı ulaşabilmek için "Hayvan Ambulansı"nı da hayata geçirdi. Türkiye'de yine bir ilke imza atan Konak Belediyesi, hayata geçirdiği hayvan ambulansı uygulaması sayesinde hasta ve yaralı sokak hayvanlarına modern koşullarda daha hızlı hizmet veriyor. Merkeze ait hayvan nakil aracı ile trafik kazası geçirmiş, yaralı ya da hasta durumdaki sokak hayvanları, bir veteriner eşliğinde alınıp belediyenin tam donanımlı hayvan hastanesine ulaştırılıyor. Burada bakımları yapılan hayvanlar daha sonra Hayvan Hakları Yasası'na göre alındıkları yere tekrar bırakılıyorlar.