Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan, Kızılay'a ait binanın restorasyonu tamamlanarak işlevsel konuma getirildi. Kültür varlıklarını koruyarak yaşatmanın ve kent kimliği ile kente kazandırmanın somut örneklerini yıllardır güçlü bir biçimde sergileyen Konak Belediyesi, 1879 yılında inşa edilen yapıyı 6 aylık bir çalışmanın ardından gün yüzüne çıkardı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ilçede yer alan, çürümeye terk edilmiş tarihi ve turistik mekânları yeniden hayata döndürdüklerini vurgulayarak, aslına uygun olarak yenilenen binalarda eğitimin yanı sıra kültür ve sosyal hizmet alanlarında da halka hizmet verildiğini dile getirdi. İlçede yer alan ve kötü durumda olan tarihi binaları sahipleri tarafından bağışlanması durumunda da restore etmeye hazır olduklarını belirten Tartan, "Bu mekanları tarih, kültür, turizm ve sanat evleri olarak halkın hizmetine sunuyoruz. Bu evleri, restorasyonlarının ardından kente ve kentliye kazandırıyoruz. Vatandaşların yoğun şikayetine neden olan yıkık dökük ve çöp ev olarak kullanılan olan tarihi mekanları kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde İzmir kültürüne armağan ediyoruz" dedi.

Alsancak, Kahramanlar ve Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan tarihi binaların büyük bir bölümünün yıkılmak üzere olduğunu hatırlatan Başkan Tartan şöyle konuştu, "Eski binalar, tinercilerin, sarhoşların mekanı haline gelmiş. Çevre sakinleri bu durumdan sürekli yakınıyorlar. İzmirli bunu hiç hak etmiyor. Restorasyon çalışmaları çerçevesinde bu konunun üzerine gidiyoruz. Tescilli yapılarla ilgili restorasyon çalışmalarını bir takvim dahilinde sürdürüyoruz. Restore çalışmalarını tamamlayarak İzmir'in kentsel değerini yükseltiyoruz. Restorasyonu yapılan tarihi binaların sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde kültürel amaçlı kullanıyoruz"