Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde koma hali süren Yıkılmaz'ın gelini Emine Yıkılmaz, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Kazadan sonra kendine gelemedi. Ölüden farkı yok, yaşaması ise mucize. Sorumluluğu olanlar hakkında soruşturma açılmaması acımızı arttırdı" diye konuştu.

Alzheimer hastası üç çocuk annesi Ayşe Yıkılmaz, 2010 yılı Ekim ayında evinde rahatsızlanıp hiçbir şey hatırlamaz olunca, oğlu Yavuz Yıkılmaz ve gelini Emine Yıkılmaz tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Acil Servis’te sabah saatlerinde, Ayşe Yıkılmaz’dan, gerekli tedavi için kan tahlileri istendi. İddiaya göre, durumu öğrenmeye giden Emine Yıkılmaz’a, tahlil sonuçlarının ilerleyen saatlerde çıkacağı bildirildi. Öğleden sonra Acil Servis’teki aynı birime giden Emine Yıkılmaz’a, yaşlı kadının bir defa kaybolduğu ve bulunduğu, şimdi tekrar yerinde olmadığı, arandığı söylendi. Şaşkına dönen Emine Yıkılmaz, durumu dışarıda bekleyen eşi Yavuz Yıkılmaz’a anlattı. Ne yapacaklarını şaşıran Yıkılmaz çiftinin aklına, 15 dakika önce Acil Servis’e sedyeyle getirilen yaşlı kadın geldi.

ETEKTEN ANLADILAR

Yıkılmaz çifti bir süre düşününce, sedyedeki yaralının eteğinden anneleri Ayşe Yıkılmaz olduğunu anladı. Yıkılmaz'a, hastaneden ayrılıp dolaşırken Kemalpaşa Caddesi’nde bir otomobilin çarptığı öğrenildi. Yaşlı kadının, otomobilin çarpması sonucu komaya girdiği, yoğun bakım ünitesinde hayati tehlike kaydıyla tedaviye alındığı açıklandı. Yaşlı kadının yaralanmasına neden olan ve serbest bırakılan otomobil sürücüsü de, Yıkılmaz çiftinin yanına gelerek özür diledi, yardımcı olacağını söyledi.

DOKTORLARA SORUŞTURMA YOK

Tedavi için yürüyerek gittiği hastaneye sedyeyle ağır yaralı olarak dönen Ayşe Yıkılmaz, aradan geçen 14 aya rağmen kendine gelemedi. Koma hali süren Yıkılmaz'ın oğlu ve gelini ise bir yandan hastane bahçesinde bekleyişlerini sürdürürken, bir taraftan da sorumlular hakkında hukuki mücadeleye girişti. Yılmaz çifti, olayda ihmali bulunduğunu öne sürdükleri iki doktor hakkında soruşturma açılması için Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvurdu. Yapılan soruşturma sonucu, doktorlar hakkında kamu davası açılmasını gerektirecek bir nitelik bulunmadığı belirtildi. İtiraz üzerine Danıştay Birinci Dairesi de aynı yönde karar verdi.

'AİHM’E GİDECEĞİZ'

Soruşturma açılmamasıyla ikinci kez üzüldüklerini belirten Emine Yıkılmaz duygularını şöyle dile getirdi:

"Yaşlı bir kadın 14 aydır yaşam mücadelesi veriyor. Bunun da hesabını kimse vermiyor. Yürüyerek hastaneye girmişti, şimdi ise ölüden farksız. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Kazadan sonra bir türlü kendine gelemedi. Yaşaması mucize. Sorumluluğu olanlar hakkında soruşturma açılmaması da acımızı arttırdı. 'İnsanlar neden haklarını AİHM'de arar' diye düşünüyorduk, şimdi bizim de başımıza geldi. Biz de hakkımızı uluslararası alanda arayacağız."

Bu arada Yıkılmaz'a çarpan sürücüyle ilgili açılan ceza davasının sürdüğü bildirildi.