Olay B.Ç.'nin 25 yıl önceki fotoğrafını koyduğu Facebook'tan 16 yaşındaki N.N.T'ye arkadaşlık isteği göndermesi ile başladı. İsteği kabul eden meslik lisesi 1. sınıf öğrencisi N.N.T., gerçekte 45 yaşında olan adamla bir süre mesajlaştı. Daha sonra telefonla görüştüğü B.Ç. ile geçen 25 Ekim'de görüşme kararı aldı.

Genç kızın arkadaşlarının verdiği bilgiye göre, N.N.T., okul çıkışı kendisini bekleyen B.Ç.'nin fotoğrafından farklı ve yaşlı olduğunu görünce görüşmek istemedi. Ancak B.Ç. genç kızın kolundan tuttu ve onunla konuşmak istediğini belirterek uzaklaştırdı. Daha sonra da kızı kaçırdı.

Kızlarına ulaşamayan aile ise polise şikayette bulundu. Kütahya'da operasyon yapan polis, B.Ç.'yi burada yakaladı. Ardından da N.N.T.'yi bulan polis, 16 yaşındaki kızı İzmir'e getirdi. İfadesi alınan N.N.T. daha sonra ailesine teslim edildi. B.Ç.nin, olayı günü genç kızı bir süre parkta oyaladığı, daha sonra da  "Ailen artık seni kabul etmez. Benimle gel" sözleri ile kandırdığı öğrenildi. İddiaya göre B.Ç. genç kızı, annesine ait evin çatı katında sakladı. N.N.T.'nin ailesi ise kızlarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.