İzmir'in en kalabalık merkez ilçesi olan Konak'ta kentin temizliğine yönelik çalışma başlatıldı. Kent disiplinini sağlamak amacıyla bir dizi önlemler alan Konak Belediyesi 2. Kordon'da çöp toplama saatlerini 20.30-21.00 arası olarak belirlerken, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri esnaf ve apartmanları dolaşarak bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Daha temiz bir çevre için bundan sonra çöpler akşam 20.30-21.00 saatleri arasında sızdırmaz çöp poşetleri içinde Cumhuriyet Bulvarı'na çıkarılacak. Atıklar, çöp kamyonları tarafında toplanacak. Evsel atıkların diğer atıklardan ayrılması gerektiğini vurgulayan yetkililer, özellikle kum, çakıl, inşaat ve sanayi atıkların evsel atıklarla bir poşete konmaması konusunda vatandaşları uyardı. Kurallara uyulmaması durumunda atıklarını sokağa bırakarak hem görüntü kirliliği yaratan hem de halk sağlığını tehdit eden işyerlerine ve apartmanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 'Çevreyi Kirletme' başlığı altında yer alan 41. maddesi gereğince işlem yapılacak.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, "Kentte sorumsuzca davrananlara karşı bir disiplin uyguluyoruz. Turizm sezonun  başladığı şu günlerde denetimlerimizi daha sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Çevre temizliği konusunda taviz vermeyeceğiz. Çevremizi temiz tutup, kurallara özen gösterirsek çok mutlu oluruz" dedi.