İlk yılında bir sokakla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yaşatma ve çocuklara anlatma projesinde bu yıl altı sokakta Bucalı miniklerle buluştu. Yenigün, Seyhan, Çamlıkule, Menderes ve Gaziler Mahallesinden sonra Vali Rahmi Bey Mahallesinde ki açılışla birlikte 2. Oyun Sokağı Şenliği 23 Nisan günü Buca Belediyesi önünde saat 14.00’te yapılacak kutlama ile son bulacak.

Altı günde yaklaşık 10 bin çocuğun ağırlandığı ücretsiz etkinliklerde çocuklar, masal kahramanların dünyasına yolculuk yaparken, sihirbaz, tahtabacak, uzay çadırı, komedi şovlar ve sahne oyunlarını izleme fırsatı buldular. Pamuk helva ve elma şekerlerinin de dağıtıldığı şenliklerde çocuklara özel oluşturulan duvarlara da minikler hayal gücünü yansıtan çizimleri özgürce yapabildiler. Sabah erken saatlerde başlayan eğlenceler gece saatlerine kadar devam etti. Tamamen çocuklara ücretsiz olan bu sokaklara anne ve babalardan da Başkan Tatı’dan da tam not aldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere mirası olan ulusal bayramların ilçesinde her daim yaşatacağını söyleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, çocukların bayramı 23 Nisan’la başlayan haftanın ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da Bucalılarla buluşacağının altını çizdi. Tatı,  çocuklara bayram neşesini yaşatırken bir yandan da bu bayramı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü çocuklara anlattı.

Tatı T.C.’ye sahip çıktı

Başkan Ercan Tatı ülke içersinde vatandaşlar tarafından tepki görerek polemiklere yol açan ve devlet kurumlarında T.C ibaresinin kaldırılmasına karşı kendisinin her zaman gururla söylemekten çekinmediği T.C.’ye sahip çıktı. Başkan Tatı çocuklar için hayata geçirdiği ve Buca’nın ilk Yarı Olimpik Yüzme havuzu olma özelliği taşıyan eserinde geri sayımın başladığını hatırlatarak, “Buca Belediyesi yüzme havuzu olacak ama başında da kocaman T.C. Buca Belediyesi Yüzme Havuzu olarak yazılacak” dedi.

 
Liselilere de elma şekeri

Buca Fatma Saygın Anadolu Lisesi’nin konuğu olan ve Comenius Projesi kapsamında İzmir’e gelen öğrenciler Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ziyaret etti. Romanya, Almanya ve Belçika’dan gelen öğrenciler ve öğretmenlerine Buca hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ercan Tatı, öğrencilere elma şekeri ikram etti. Başkan Tatı, kendisine ziyarete gelecek öğrencilerin daha küçük yaşta olacağını düşünerek elma şekeri tercihi yaptığını belirtirken, yabancı öğrenciler Başkan Tatı’ya alkışla karşılık verdi. Buca Belediye Başkanı Tatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramın uluslar arası alana yayıldığına da dikkat çekti.