Tire’nin en köklü eğitim kurumlarından 4 Eylül İlk ve Ortaokulu'nun bahçesindeki her biri 20 yıllık 11 palmiye ağacı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de onayı alındıktan sonra geçen 28 Aralık’ta belediye tarafından söküldü. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından iş makineleriyle yerlerinden sökülen palmiyeler, vinçler yardımıyla belediyenin Maltepe Mevkii’ndeki yeni yapılan gölet ve mesire alanına götürülüp dikildi. Belediyenin sökülen ağaçların yerine 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle öğrenci sayısı artan okuldaki öğrenciler için oyun alanı ve çevre düzenlemesi yapacağı bildirildi.

Uygulamayı doğru bulmadıklarını belirten bazı veli ve çevreciler ise ağaçların sökülmesine tepki gösterip, "Ağaçlar, belki de yeni yerlerine uyum sağlayamayıp, kuruyacak" dedi.

1990-1999 yılları arasında okulda görev yapan emekli öğretmen Yılmaz Göçmen ise 20 yıl önce palmiyeleri okul bahçesine kendisinin diktiğini söyledi. Göçmen, "Toplam 15 ağaçtı, bir kısmı kurudu. Özenle büyüttüğüm ağaçların okul bahçesinden sökülmesine üzülüyorum. Tek tesellim orada öğrencilere yeni oyun alanı yapılacak olması" diye konuştu.

Belediye yetkilileri ise tepkilerin anlamsız olduğunu belirterek, "Ağaçların bulunduğu alan zaten tel örgülerlerle çevrili olduğu için kullanılmıyordu. Ayrıca ağaçların kökleri doğalgaz boruları için engel teşkil ediyordu" demekle yetindi.