İzmir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, dezavantajlı olarak değerlendirilen bölgelerdeki ilkokullara giden çocuklara yönelik sürdürdüğü "Koruyalım Kollayalım Projesi" kapsamında, çocukların sosyal etkinliklere dahil etme yönünde çalışmalar yürütüyor. Bu bölgelerdeki öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle iletişim kuran TDP Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce sinemaya hiç gitmemiş çok sayıda çocuk olduğunu belirleyerek, proje kapsamında sinemayla tanışmalarını sağladı.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı tarafından (ÇOGEP) finanse edilen proje kapsamında 200 öğrenci, Gaziemir ilçesindeki bir alışveriş merkezinin sinema salonunda Madagaskar Penguenleri filmini izledi.

Çocuklara eşlik eden TDP ekipleri meyve suyu ve patlamış mısır ikramında bulundu.

Arkadaşlarıyla eğlenceli anlar yaşadığını belirten 6. sınıf öğrencisi Beyzanur Topal, çok güzel bir filmi izleme imkanı bulduklarını bunu sağlayan polislere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Ege Topçu da 8. sınıf öğrencisi olduğunu, ilk kez sinemaya geldiğini belirterek, "Arkadaşlarımızla polis amcalarının düzenlediği etkinlikten çok memnun kaldık" dedi.

Kendileri için güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren 7. sınıf öğrencisi Alican Yavuz ise ilk kez böylesine büyük bir alışveriş merkezine ve sinemaya geldiğini, unutamayacağı bir gün yaşadığını belirtti.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin aynı proje kapsamında öğrencileri daha önce "Efes-Şirince-Meryem Ana Evi" ve "Çanakkale Şehitlikleri" gezilerine götürdüğü bildirildi.