“Karşıyaka’yı geleceğe hazırlıyoruz” diyen Belediye Başkanı Cevat Durak, en büyük projesi olarak nitelediği Sosyal Yaşam Merkezi’nin temelini de yılın ilk aylarında atacak.

156 milyon liralık 2013 bütçesinin yüzde 30’unu yatırıma ayırdıklarını hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “9 yıllık görev süremizde 300’ün üzerinde projeyi hayata geçirdik. 250 milyonu kendi kaynaklarıyla olmak üzere 500 milyonun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2013’de de Karşıyaka’yı proje patlaması bekliyor. Yapımı devam eden 9 büyük projenin açılışını yaparken, 30 projenin de temelini atacağız. Bu projelerden önemli bir bölümünün açılışları da yine aynı yıl içinde olacak. Karşıyaka’ya hizmette sınır tanımıyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin 2013 yılında açılışını yapacağı projeler arasında Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, eski lunapark alanı üzerine yapılan Sosyal Yaşam Alanı, Çarşı Tiyatro, Doğal Afet Eğitim Merkezi, Arşiv Binası, Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu, Bahçelievler Balık Satış Merkezi, Temizlik İşleri Tesisi ile Kurban ve Adak Satış Yeri bulunuyor.

Yeni yılda Karşıyaka’da temeli atılacak tesisler arasında ise Sosyal Yaşam Merkezi, Yamanlar Sağlıklı Yaşam Merkezi, Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Konser Salonu, Milli Mücadele Müzesi ve Parkı, Zübeyde Hanım Meydan düzenlemesi, Zübeyde Hanım ve Mustafa Kemal Mahallelerine kapalı pazaryerleri yer alıyor. Karşıyaka Belediyesi’nin 2013 yatırımları arasında 18 park ve sağlık evleri de bulunuyor.

2013 açılışlar yılı olacak

Kentle özdeşleşen eski lunapark alanında çalışmaları tüm hızıyla devam eden Sosyal Yaşam Alanı projesi engellilerin çalışacağı çay evi, 365 gün hizmet verecek aşevi, mini lunaparkı, çocukların kalbini çalacak “fil restaurant”ı ve spor sahalarıyla dikkat çekiyor. Proje yeraltı otoparkıyla da, hem bölgenin park sorununa çözüm getirecek, hem de sığınak ihtiyacını karşılayacak. Sosyal Yaşam Alanı’nın açılışı Mayıs 2013’ün ilk günlerinde yapılacak.

Şemikler’de yapımı devam etmekte olan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi ise, 650 kişilik tiyatro salonu, sergi salonları ve düğün salonu ile kentin sanatsal etkinliklerinin yeni mekanı olacak. Dev merkezin açılışı eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın 9. ölüm yıldönümü olan 15 Haziran 2013’de yapılacak.

Çarşı Tiyatro, Temizlik İşleri Tesisi ile Kurban ve Adaklık Satış Yeri de yine 2013’ün ilk yarısında hizmete girecek yerler arasında bulunuyor.

Karşıyaka projeye doymuyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın “En büyük projem” dediği Sosyal Yaşam Merkezi’nin temelinin yeni yılın ilk aylarında atılması planlanıyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 15 farklı sosyal proje için gerekli mekanı ihtiyacını karşılamak üzere projelendirilen tesiste, Geriatri Merkezi, Aile Planlama Merkezi, Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, Sağlık Destek Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Çalgı Aletleri Eğitim Merkezi ve Kariyer Ofisi gibi merkezler yer alacak.

Karşıyakalıların Cumhuriyet değerlerine göstermiş oldukları hassasiyetin yeni simgesi için de yeni yılda start verilecek. Yalı Mahallesi’nde yapılacak olan Milli Mücadele Parkı, aynı zamanda açık hava müzesi olarak tasarlandı. 2 bin 500 metrekare alana projelendirilen parkta, Anadolu insanının Çanakkale Savaşı’ndan başlayan kurtuluş mücadelesi heykeller, rölyefler, büstler ve kitabelerle anlatılacak.

Örnekköy Şantiyesi içinde yapılacak olan Doğal Afet Eğitim Merkezi de temel atma için gün sayıyor.  Çocuklar başta olmak üzere, kent halkının doğal afetler konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacını taşıyan tesiste eğitimler uygulamalı olarak yapılacak.

2013’de, Karşıyaka’nın temel ihtiyaçları arasında yer alan sanat ve spor tesisi eksiğini giderecek Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi ile 750 kişilik Konser Salonu’nun da temeli atılacak.

“Karşıyaka’yı geleceğe hazırlıyoruz”

2013’ü seçim yılı olarak değil, Karşıyaka için bir hizmet yılı daha olarak gördüklerini belirten Başkan Durak, yeni yılda yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak, “Karşıyaka’yı geleceğe hazırlıyoruz. Attığımız her temelde, çaktığımız her çivide, bu kentin geleceğinin izleri var. Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir Karşıyaka yaratma çabasındayız. Aydınlık yüzlü insanların yaşadığı sağlıklı, güvenli ve modern bir kent için elimizi değil, bedenimizi taşın altına koyduk. Bize, Karşıyaka’ya hizmet etme ayrıcalığını veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.