İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayan Homeros Bulvarı’nın ardından, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasını 3 kilometre kısaltacak yeni ekspres yolun yapım çalışmalarını da tamamladı. Toplam 7.5 kilometrelik güzergahı 3 kilometre kısaltarak 4.5 kilometreye indiren yeni güzergah önümüzdeki Cumartesi günü (28 Aralık 2013)  gerçekleştirilecek tören ile hizmete alınacak. İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasındaki ulaşımda büyük kolaylık sağlayarak bölge trafiğinde rahatlık sağlayacak yeni güzergah; 30 milyon 851 bin TL’si kamulaştırma bedeli, 15 milyon 831 bin TL’si yapım gideri ve 3 milyon 200 bin TL’si asfaltlama olmak üzere toplam 49.9 milyon TL’yi buluyor.

3 kilometre kısaldı

İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı’ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergahlı yeni bağlantı yolu,  İnönü ile Yeşillik Caddesi’ni birbirine bağlayarak bölgede büyük rahatlık sağlayacak.
Trafiğe soluk aldıracak ekspres güzergah için kısım kısım yeni imar yolları açan,  gerekli noktalarda ise toplam 2 kilometre uzunluğunda değişken yüksekliklerde istinat duvarı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 noktada kavşak, 10 noktada da sinyalizasyon oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, mevcut kavşaklarda düzenleme yaptı. Havai hatlar yer altına alındı. 4549 Sokak’ta yaya alt geçidi yapıldı. Bölgedeki tretuvar düzenlemesiyle birlikte yeşil alan düzenlemeleri ve ışıklandırmalar da tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, proje kapsamında yaklaşık 12 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yapımını gerçekleştirdi.

Geçişler rahatladı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğim ve kot farkı nedeniyle bölünmüş yol olarak yapılan 4549 Sokak üzerindeki cami, sağlık ocağı ve okulun bulunduğu noktada vatandaşların güvenli geçişini sağlamak için yaya  alt geçidi de yaparak önemli bir ihtiyacı da karşılamış oldu.