Bornova Belediyesi'nin Çamdibi'ndeki BELGEM Eğitim Merkezi'nde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürüdren Genç Kaşifler Bilim Evi'nde bugüne kadar 3 bin 800 ilköğretim dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisi eğitim gördü. Üçer aylık dönemler halinde verilen fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik eğitimlerinde 13. döneme girilirken öğrenci sayısının da 4 bine ulaşması bekleniyor. Genç Kaşifler Bilim Evi yetkilileri, Kaymakamlıklar aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardan fen bilimlerine yatkın öğrencilerin yönlendirilmesini talep ederken, yeni dönem için 220 dördüncü sınıf öğrencisinin kaydı yapılacak. 13. dönem eğitimi ise 2 Ocak'ta başlayacak.
Öğrenciler, haftanın iki günü fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik laboratuvarlarında deneyler yapıyor. Öğrenciler, elektronik dokunmatik anahtar yapımı, sıvı seviye kontrolü devresi yapımı, ıspanak yaprağının DNA'sını inceleme, besinlerde organik madde tayini, yanıcı jelle yangın söndürme deneyi, pisagor teorimi kaynağının bulunması gibi ilginç konularda çalışmalar yapıyor. Eğitimlerde okuldaki derslerinde teorik olarak gördükleri konuların yanında yepyeni konuları da ilk defa deney yaparak anlama fırsatı bulan öğrenciler, okullarında da fen bilimleri derslerinde dikkat çekiyor. Öğrencilere üç aylık eğitimin ardından sertifika veriliyor.

Desteğimiz devam ediyor
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, eğitimin her alanında farklı desteklerle gençlerin önünü açmak için çalıştıklarını belirterek, "Genç Kaşifler Bilim Evi, ilçemizdeki bilime meraklı gençlerimizin bu yönlerini geliştirmek için kurulan çok önemli bir merkez. Burada çocuklarımız çoğu zaman karmaşık bulunan ve korkulan fizik, kimya gibi bilim dallarını deneyler ve projelerle oyun oynar gibi öğreniyorlar. Kısacası bilimi seviyorlar. Çocuklarımız ortaöğretim çağına geldikleri zaman gidebilecekleri Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'yle hizmete devam ediyoruz" dedi.