Gaziemir Çağdaş Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi 9 yaşındaki Göksu Yurtsever ile Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Yiğitcan Yalmancı, Başkan Şenol’un bu jestiyle Türkiye’deki şanslı engelli çocuklardan ikisi oldu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makamındaki törene çocukların aile ve öğretmenleri ile Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu da katıldı. Başkanlık makamına ilk olarak geçen Göksu, önce kendine Türk kahvesi söyledi. Küçük kızın bu isteği karşısında önce şaşıran Başkan Şenol, ardından hemen kahvenin getirilmesini istedi. Kahvesini içerken talimatlar yağdıran Göksu, tekerlekli sandalye ile yaşadığı zorlukları anlattı ve tüm binalara engellilerin kullanımına uygun asansör zorunluluğu getirilmesini istedi. Fotoğraf çekmeyi çok seven Göksu, her fırsatta Başkan Şenol’un fotoğrafını çekti.

Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’ndan 6. sınıf öğrencisi Yiğitcan Yalmancı da makamın ikinci sahibi oldu. Ortopedi doktoru olmak istediğini söyleyen minik Yiğitcan, kentle ilgili talimatlarından önce kendisi için bilgisayar istedi. Engelli çocuklar için park yapılması talimatını da veren Yiğitcan, tekerlekli sandalye kullandığı için yol ve kaldırımların engellilere uygun yapılması gerektiğini ifade etti.

"ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZ BİR İLKİ YAŞADI"


Çocukları makamında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Şenol, “AB Uyum Yasaları çerçevesinde 2012 yılına kadar kamuya açık tüm binaların engellilere uygun hale getirilmesinin hedefleniyor. Kentler ve binalar engelliler düşünülerek tasarlanmalı. Gaziemir’de bu hedefe ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Bugüne kadar 23 Nisan’larda sadece izleyici olan engelli çocukların, yaşıtları gibi bayrama ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak için bu yıl 15. Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliklerine engellileri de dahil ettiklerini anlatan Başkan Şenol, “Dünya Engelliler Derneği, Engelsiz Yaşam Derneği ve Down Sendromu Derneği ortak bir çalışma yürüttük. Engelli çocuklarımız yaşıtları gibi ve yaşıtlarıyla birlikte ilk kez bayram kutlama sevincini yaşadı” diye konuştu.

Şenlikte, “Bilinçli çocuk mutlu gelecek” temasını işlediklerini belirten Başkan Şenol, “Hepimizin engelli adayı olduğu ve engellilerin de asla toplum dışında bırakılmaması gerektiği bilincini çocuklarımıza aşılamak istedik. Şenliğimiz 3 gün önce başladı ve 29 Nisan’a kadar sürecek. Görüyorum engelli, engelsiz tüm çocuklar, onlar için oluşturduğumuz alanlarda doyasıya eğleniyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk” dedi.
Başkan Şenol, minik başkanlara hediyeler vererek, her zaman onların yanında olacaklarını ve tüm taleplerini belediyeye iletmelerini istedi.