Buca Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası'nda düzenlediği resim yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı. Buca Gölet alanında 20.si düzenlenen resim yarışmasına 3 farklı kategoriden 210 ilköğretim öğrencisi katıldı.
4-8 yaş grubu 'Hayalimdeki dünya', 9-11 yaş grubu 'Su ve yaşam', 12- 14 yaş grubu 'Teknoloji ve gelecek' dallarında yapılan yarışmada 55 resim sergilenmeye değer bulunurken, 20 öğrenciye de ödül verildi.
Buca Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine ev sahipliği yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, miniklerin resim çalışmalarını inceledi. Çocukların 23 Nisan'ı daha iyi anlamaları, ne kadar güzel bir bayrama sahip olduklarını anlatmak üzere etkinliklerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Tatı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da resim yarışması düzenleneceğini müjdeledi.

Hepsi sergilenecek
210 öğrencinin katıldığını ve 210 tane birincinin olduğunu söyleyen Tatı, "Ne mutlu ki bir 23 Nisan'ımız var. Ne mutlu ki Mustafa Kemal gibi liderimiz sizlere bugünü hediye olarak bahşetti. 55 çocuğumuz ödül almış. 55'inin resmini sergiliyoruz. Şimdi neden 55'inin resmini sergiliyoruz, demek ki 210 tane resim sergileyecek salonumuz yok. Şimdiye kadar böyle bir salon yapılmamış ama duyuyorsunuz ya Şirinyer'e bir yüzme havuzu yapılıyor diye. O yüzme havuzunun 1 katı sadece çocuklarımızın bu tip etkinliklerini sergileyebilmek için. Önümüzdeki sene 800 metrekare bir alanda hepsini birden sergileyeceğiz" dedi.
Resimler Buca Kültür Merkezi'nde sergileniyor.