İzmir’de 28 Şubat soruşturmasının 3'üncü dalgasında, 2 muazzaf albay, askeri lojmanlardaki evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan emekli albayın ise askeri kampta bulunduğu, bu nedenle sadece evinde arama yapıldığı ve çeşitli evrağa el konulduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat operasyonunun 3'üncü dalgasında İzmir’de gözaltılar oldu. Savcılığın talimatıyla sabah saatlerinde harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir bölümü, Karşıyaka ilçesinde oturan emekli Albay Cemal Hakan Pelit’in evine gitti. Ancak hakkında gözaltı kararı bulunan Pelit’in evde olmadığı ve yakınlarınca askeri kampta bulunduğu dile getirildi. Bunun üzerine eve giren ekipler, aramaların ardından kendilerinden istenen bazı evrağa el koydu. Bunlar Ankara’ya gönderilmek üzere Bozyaka Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Cemal Hakan Pelit’in, aramasının da devam ettiği bildirildi.

ASKERİ LOJMANLARDA DA ARAMA YAPILDI

Bu arada ekiplerin bir bölümlü de, Narlıdere İlçesindeki askeri lojmanlara giderek askeri yetkililerle bağlantıya geçti. Polis ekibinde yer alan teknik görevliler, askeri yetkililerle birlikte haklarında gözaltı kararı bulunan muazzaf Albay Mustafa Köseoğlu ve Albay Mehmet Hekimoğlu’nun lojmanlarına gitti. Teknik görevliler bilgisayarlardaki bilgileri kopyalarken görüntü aldığı, aramayı ise askeri personelin yaptığı bildirildi.

DİĞER POLİSLER NİZAMİYEDE BEKLEDİ


23 Nisan kutlamalarından dolayı balkonlarında Türk bayraklarının asılı bulunduğu lojmanların nizamiye girişinde de hareketlilik yaşandı. Teknik görevlilerin dışındaki polisler, arkadaşlarını nizamiye kapısındaki odada bekledi. İki muvazzaf albayın evindeki aramaların halen devam ettiği, işlemlerin tamamlanmasının ardından Albaylar Mustafa Köseoğlu ve Mehmet Hekimoğlu’nun, polis ve askeri yetkililerce Merkez Komutanlığı’na teslim edilecekleri, buradan da Ankara’ya gönderilecekleri bildirildi.

4 İLDE OPERASYON BAŞLATILDI

Ankara özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen 28 Şubat soruşturması kapsamında 4 ilde '3'üncü dalga' operasyonu başlatıldı. Aralarında dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile Batı Çalışma Grubu Kriz Masası'nda görevli Emekli Korgeneral Orgeneral Yıldırım Türker'in de bulunduğu 7'si emekli, 6'sı muvazzaf askerle ilgili gözaltı kararı alındığı bildirildi.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars olmak üzere 4 ilde bu sabah erken saatlerde arama başlatıldı. 28 Şubat soruşturması kapsamında aralarında dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile Batı Çalışma Grubu Kriz Masası'nda görevli Emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in de bulunduğu 7'si emekli, 6'sı muvazzaf askerin ev ve işyerlerinde arama başlatıldı. Emekli askerlerle ilgili aramayı Terörle Mücadele Şube ekipleri gerçekleştirirken, muvazzaf subaylarla ilgili ise arama çalışmasını Merkez Komutanılğı ekipleri yürütüyor. Ev ve işyerlerinde arama yapılan 7'si emekli, 6'sı muvazzaf 13 kişinin gözaltı kararının bulunduğu bildirildi.

Dönemin Jandarma Genel komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin Ankara'nın Çankaya İlçesi'ne bağlı Birlik Mahallesi 435. Caddesi'nde bulunan evine sabah saat 07.50'de Terörle Mücadele Şube ekipleri gelerek arama çalışması başlattı. Aramalar halen devam ediyor.

ORGENERAL TÜRKERİ GÖZALTINA ALINDI

28 Şubat soruşturması kapsamında sabah saatlerinde evinde arama yapılan dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Türkeri, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EMEKLİ ORGENERAL TÜRKER'İ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ


28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, sağlık kontrolünden geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde 3 saatlik arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan Türkeri, Gazi Mustafa Kemal Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Türker'i, ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan ve gözaltı kararı bulunan emekli ve muazzaf askerler ise şunlar:

* Ankara:Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, Emekli Korgeneral Yıldırım Türker, Emekli Başçavuş Şeref Kavalalı.

* İstanbul: Emekli Albay Osman Atilla Kurtay, Emekli Albay Mehmet Aygüner, Emekli Yüzbaşı Refik Tanju Sirmen.

* İzmir: Emekli Albay Cemal Hakan Pelit.

GÖZALTI KARARI OLAN MUVAZZAF PERSONEL

Ankara:Albay Lokman Ekici, Albay Kemal Yakışkan, Albay İsmail Hakkı Önder.

İzmir: Albay Mustafa Köseoğlu, Albay Mehmet Haşimoğlu.

Kars:Uzman Çavuş Adem Demir