İzmir Defterdarlığı’nda '2B' olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş arazilerin tapu teslim töreni yapıldı. Törene İzmir Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, defterdarlık çalışanları, tapu almaya hak kazananlar ve aileleri katıldı. Tapu teslim töreni öncesi konuşan İzmir Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın, tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. 6 bin 292 sayılı yasayla 2B arazilerinin mülkiyet sorununun çözüldüğünü belirten Günaydın, şöyle dedi:

"Bu yasa vatandaş ve devlet arasında barışı sağlamaktadır. İzmir’de yaklaşık 16 bin 2B taşınmazı var. Yüzde 90 oranında başvuru aldık. Bugün 30 tanesinin işlemini ve tapu teslimini yapıyoruz. '2B' yaşayan bir yasadır. Süreç devam ediyor. Ortaya çıkacak hak sahiplerine tapuları verilmeye devam edecek. Vatandaşlarımız arazilerini güle güle kullansın. Vatana millete hayırlı olmasını diliyorum."

Hak sahiplerinin tapularını almak için defterdarlığa başvurmaları gerektiğini vurgulayan Günaydın, "2B başvurularında mobil ekipler kurmuştuk. Şimdi de bu ekipler vatandaşlarımıza tebligatlarını elden ulaştırılacak. Vatandaşlarımız defterdarlıklara giderek tapularını almak için başvuru yapmayı ihmal etmesinler" diye konuştu.

Konuşmalar ardından İzmir’in çeşitli ilçelerinden hak sahibi 30 kişi, İzmir Vali Yardıcımsı Kurt ve İzmir Defterdar Yardımcısı Günaydın’ın elinden tapularını aldı.