Mehmet Akif Çakmak- Son günlerde İzmir'in gündeminde olan ve Ankara'ya imzaya gönderilen 9 kentsel dönüşüm alanından Cennetçeşme, Ege Mahallesi ve Menemen'deki alana onay çıkmadığı daha önce basına yansımıştı. Üç bölgeye onay çıkmadığını kendilerinin de basından duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendilerinin de gerekçeli kararı beklediğini vurguladı. Gaziemir'e yapılması planlanan stat için İZSU'nun olumsuz görüş bildirmesine de değinen Kocaoğlu, söz konusu alana stat yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Cennetçeşme'yi de hazırlanmıştık

Ankara'ya gönderdikleri 9 kent dönüşüm alanı projesinin 3'nün geriye bırakıldığını basından öğrendiklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Üç yerin neden geriye bırakıldığını bilemiyorum, gerekçesi gelince biz de öğreneceğiz. Söz konusu üç yerden Cennetçeşme ve Ege Mahallesi bizim için önemliydi, Menemen ise Başbakanın projesiydi. Cennetçeşme bölgesi çalışmalarda en önde olduğumuz yerdi, Ege Mahallesi ise İzmirliler'in mutabık kalacağı, yenilenmeye öncelikle ihtiyaç duyan bir bölgeydi. Seçime kadar Ege Mahallesi'ni düzeltme imkanımız vardı, bugün başlarsanız bitiriyorsunuz, başlayamazsanız hiçbir zaman bitiremiyorsunuz" dedi.
 
Oraya stat mümkün değil

 
Gaziemir'e yapılacak stat konusunda İZSU'nun olumsuz bir görüş vermesinin söz konusu olmadığını belirten Aziz Kocaoğlu, Tahtalı Su Havzası'nın koruma altında bulunduğunu ve başka birşey yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. İZSU'nun ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stada karşı olmadığını dile getiren Kocaoğlu, "Bizim Örnekköy'de yapılması planlanan stat ile ilgili görüşlerimizi de herkes biliyor, Gaziemir'de yapılması plananan stat için ise başka yer bulunmalıdır. Tahtalı Havzası, İzmir suyunun yüzde 40'ını karşılıyor, ben bakanlarımızın da bu  konudaki görüşümüze destek vereceğini düşünüyorum, söz konusu havzaya stat yapmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İZBETON A.Ş.'nin asfalt ihalesini kaybetmekle karşı karşıya kalmasına da değinen Aziz Kocaoğlu, şu an birşey söylemelerinin mümkün olmadığını belirterek, konuyu incelediklerini ve bütün alternatifleri değerlendirdiklerini ifade etti.