Balıkçı Harun Şipal, “Efsane 2” isimli teknesiyle bu sabah erken saatlerde Hacılar Koyu Kırdeniz mevkisine ağlarını bıraktı. Balıkçı Şipal, ağlarını toplamaya gittiğinde ise büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bir kısmı parçalanan ağı tekneye almayı başaramayan Şipal, cep telefonu ile çevrede bulunan balıkçı arkadaşlarından yardım istedi. Dört balıkçı ağları çekmeye başladı.

AĞLARI YIRTTI

Harun Şipal, 50 metre derinlikten ağları çekmeye başladığında anormal bir ağırlık olduğunu fark ettiğini belirterek, "İlk gördüğümde Vatoz’a benzettim. Ağları yırttı. Tekneyi batıracaktı. Daha önce bölgede böyle bir şey görmemiştim. Arkadaşlarımı çağırdım. Onların yardımıyla çekip balık haline götürdük. Burada balıkları gösteren yayınlara baktığımızda ay balığı olduğu öğrendik. Su Ürünleri Kooperatifi ve Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelinin incelemesinden sonra İzmir Balık Hali’ne göndereceğiz” dedi.

KIYAMET ALAMETİ ŞAKASI

Foça balık halinde kantara alınan ay balığının ağırlığı 300 kilo boyu da 2 metre olarak ölçüldü. Okyanus ve Akdeniz’in derin sularında yaşayan ay balığının Foça önlerine nasıl geldiği merak konusu olurken, Foça Balık Hali’nde kıyamet alameti şakaları yapıldı. Yakalanan ay balığının fabrikada işlendikten sonra yem olarak değerlendirilebileceği öğrenildi.