Bornova Belediyesi'nin tüm Türkiye'deki yerel yönetimlere örnek olan projelerinden biri olan Genç Kaşifler Bilimevi'nin yeni mezunları katılım belgelerini aldı. Çamdibi Kapalı Pazar Yeri üstündeki Şehit Adem Bilaloğlu Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi'nde düzenlenen törenle Dokuzuncu Dönem mezunu olan 350 öğrenciye sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi.

İlçe genelindeki okullarda bilime meraklılar arasından sınıf öğretmenlerinin seçtiği öğrenciler Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi'nde eğitim görüyor. 10'ar kişilik  sınıflarda her dönem 350 öğrenci kabul ediliyor. Üçer aylık dönemler halinde yılda dört dönem eğitim veriliyor. Bugüne kadar 35 farklı okuldan toplam 3150 öğrenci eğitim görerek sertifika almaya hak kazandı. 

İzmir ve Türkiye'de bir ilki başlattıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır şöyle konuştu: "Bilimsel bilgiyi toplumun her kesiminde öğretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben, Genç Kaşifler Bilimevi projesini çok önemsiyorum. Çünkü burada eğitim alan çocuklarımızın sadece İzmir'in değil tüm insanlığın geleceğine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çocuklarımıza bilimi sevdirmek, onların özgürce düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak çok önemli. Aklın ve bilimin yolunda özgür düşünceyi sentezleyen bireyler yetiştirmeliyiz. Elbette önemli olan ne iş yaparsanız yapın, o işin en iyisini yapmaktır. Ben Genç Kaşifler Bilim Merkezi'nde eğitim gören çocuklarımızın başarılı olacağından eminim."

Başkan Sındır Mevlana Mahallesi Bilim ve Toplum Merkezi'nde de fizik, kimya ve astronomi laboratuvarları kurduklarını belirterek,  "Orada biraz daha ileri imkanlar var. Benim ailelerden ricam, buradan mezun olan çocuklarını oraya da gitmeleri için teşvik etmelidir" diye konuştu.