"Okuluma, Öğrencime, Öğretmenime Dokunma" sloganıyla Bergama Spor Salonu önünde toplanan Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği üyesi yaklaşık 150 öğretmen, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe öğrenciler ve veliler de destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sisteminde öğretmen, öğrenci ve velilerin ne ile karşılacağının henüz belli olmadığını belirterek, "Bütün bu karmaşanın bedelini çocuklarımız ödemesin. `En iyi okul mahallemdeki okuldur' önerisini bugün bu meydandan haykırmak için buradayız. Yeni eğitim sistemi Bergama'da 400 öğretmen ile 11 bin öğrencinin yerinin değişmesine neden olacak" dedi.

Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü'nde günlerdir konuşulan, toplantı üstüne toplantı yapan bir komisyondan söz edildiğine de dikkati çeken Kuşçu, velilere ve sendika üyelerine seslenerek, "Size bir şey soran oldu mu? Sizin de bu konuda düşünceniz nedir diyen oldu mu? Şimdi buradan Bergama'daki okulların nasıl planlanması gerektiğini, önerilerimizin neler olduğunu İzmir İl ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunuyoruz" diye konuştu.

Kuşçu, iki maddelik önerilerini söyle sıraladı:

"Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki komisyonun yerine derhal yeni bir komisyon oluşturmalı. Bu komisyonda, bütün mahallelerin muhtarları, ilköğretim okul müdürleri ve aile birliği temsilcileri, yetkili sendika temsilcileri ile okulların planlaması yeniden yapılmalı. Değişiklik yapılan 222 sayılı Eğitim ve Öğretim Kanunu'nun 3'ncü maddesi'nde, `İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulması esastır. Ancak imkan ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilir' denilmekte. Bu kapsamda, ortaokul yapılmak istenen Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun 5,6,7 ve 8'inci sınıfları sabah `Zübeyde Hanım Ortaokulu' öğleden sonra ise 1,2,3 ve 4'üncü sınıflar için Ali Rıza Efendi İlkokulu olsun. Bu önerimiz Osman Nuri Ersezgin, 100. Yıl, Ali Rıza Eroğlu ve diğer bütün okullar için de uygulansın. Burada ilkokul ve ortaokul bağımsız olarak kurulmuş oluyor. Biz sadece geçiş döneminde binalar ortak kullanılsın istiyoruz. Öğrencilerimizin mahallelerinden uzakta başka okullara gönderilmek istenmesine karşıyız."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.