Hafta sonu İzmir’de buz pateni şöleni yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Buz Sporları Salonu’nda iki gün peş peşe iki büyük organizasyon gerçekleştirildi. Müsabakalara, bu spora henüz 2,5 yıl önce açılan salonla birlikte başlayan İzmirli sporcuların başarısı damga vurdu.

İlk gün yapılan Türkiye Artistik Buz Pateni Spor Toto Federasyon Kupası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden John Turan Karaca, Elifsu Erol, Efe Çetiz, Sıla Sağdıç ve Kumsal Belin kategorilerinde birinci olarak altın madalya kazandı. İkinci olan Ada Su Mutlu ve üçüncülüğü elde eden İpek Aytimur da şeref kürsüsüne çıkmayı başaran diğer İzmirli sporcular oldu. İzmir’e büyük gurur yaşatan sporcular, elde ettikleri başarının mutluluğunu İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’le paylaştı. Senkronize Buz Pateni Türkiye Şampiyonası’nda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi kıl payı şampiyonluğu kaçırarak ikinci oldu.

Yıl boyunca katıldığı müsabakalarda sporcuların elde ettiği başarılarla toplamda 165 puan elde eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, artistik buz pateninde sezonu Türkiye üçüncüsü olarak kapattı.