Ali Budak- Yılbaşından itibaren Form Koruyucu Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'yle anlaşmaya çalışan ancak esas önemli olan 3 maddede anlaşamadıklarını söyleyen 43 işçi greve gitti. 3 gündür grevde olan işçiler, haklarını istiyor. İşçiler, haklarını aldıktan sonra ise işlerine devam edeceklerini açıkladı.


'Haklarımızı alana kadar grevi sürdüreceğiz'


24 Mayıs'ta greve başladıklarını ve haklarını alana kadar grevi sürdüreceklerini belirten Türk-İş'e bağlı Türkiye Selüloz, Kağıt ve Mamulleri Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Mehmet Ali Atak, şunları söyledi: 24 Mayıs'ta greve başladık. 3'üncü günümüzdeyiz. Hakkımızı alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Fabrikada işçi olarak çalışan 43 kişiden yasa gereği 3 arkadaşımız çalışıyor. Geri kalanlar olarak grevimizi sürdürüyoruz. Ücret zammında 425 lira talep ettik. İşveren ise ilk yıl için 175 lira, ikinci yıl için 190 lira veriyor. Ücret zamlarımız çok düşük. Sosyal yardımlar konusunda da 120 gün istiyoruz ama işveren 35 gün veriyor. Çalışanların yarısı asgari ücret aldığı için zam talep ediyoruz. İşverenle anlaşana ve haklarımızı alana kadar grevi sürdüreceğiz.
 

'Anlaşma sağlandığında grevi bitireceğiz'


Yılbaşında başlattıkları toplu sözleşmeyle birlikte 2 yıllık sözleşme yapmak istediklerini ama görüşmelerde anlaşamadıkları için greve gitmeye karar verdiklerini söyleyen Türkiye Selüloz, Kağıt ve Mamulleri Sendikası uzmanı Aykut Binel, 'İlk başta görüşmeler devam etti. Anlaşma gerçekleşmeyince arabulucuya gittik. 23 Mayıs'taki son görüşmede de uzlaşma sağlanamayınca greve gittik. Ana 3 maddenin 2'sinde belli bir noktaya geldik. Ücret maddesinde yaşadığımız sorunu çözüme ulaştıramadık. Ücret maddesinde belli bir noktaya gelinmesiyle de grevimizi bitireceğiz. Çünkü grevin uzaması hem çalışan hem de işveren için sıkıntı oluşturuyor. Ancak talebimiz karşılanmazsa da grevimizi sürdüreceğiz. 55 maddeli toplu sözleşmenin 50 maddesinde anlaştık. Anlaşamadığımız fazla çalışma, ikramiye ve ücret hakkı kaldı. Bu konuda da anlaşma olmadan grevi bitirmeyeceğiz' dedi.