Federasyon Başkanı Aydın Özyar, yöneticileri ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, federasyon binasında düzenlenen basın toplantısında bir araya gelerek, etkinlik hakkında bilgi verdi. Kemençe’nin çalındığı ve hamsi ikramının yapıldığı toplantıda konuşan Ege Karadeniz Dernekleri (EKAF) Federasyonu Genel Başkanı Aydın Özyar, federasyonun 51 dernek ve 10 bini aşkın üye sayısıyla en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

10 TON TAZE HAMSİ


Özyar, “Derneklerimiz ne kadar güçlüyse biz de o kadar güçlüyüz. Karadeniz kültürünü Ege’de yaşatmak ve Ege kültürleriyle kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Muhtaç durumdaki zeki öğrencilere burs veriyoruz. Karadeniz’i tanıtmak için bölgeye kültür gezileri düzenliyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz şölen için büyük hazırlıklar yaptık. Geçen yıl ki aksaklıkları elimizden geldiğince gidermeye çalıştık, inanıyorum şölen çok güzel geçecek. Şölende İzmirlilere dondurulmuş hamsi değil, 10 ton taze hamsi yedireceğiz. Birliğin, beraberliğin en güzel örneğini sergileyeceğiz. Herkesi şölenimize bekliyoruz” dedi.
   
KARADENİZ BİRLİK BERABERLİK MÜZESİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Karadeniz Hamsi Şöleni’ne destek veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, birlik, beraberlik mesajı vermek için bir araya geldiklerini kaydederek, böyle güzel duyarlılıklara sahip çıkmak, desteklemek gerektiğini söyledi. Karadeniz insanı vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olduğunu belirten Başkan Tartan, Karadeniz bir de hayalinden bahsetti. Tartan, “Basmane semtinde tarihi bir evi Karadeniz Birlik ve Beraberlik Müzesi olarak hayata geçirme hayalim var” diye konuştu.

5. Hamsi Şöleni 2 Şubat Pazar günü İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda sabah 11.00’de başlayacak akşam saat 18.00’e kadar sürecek. Şölende Karadeniz’in ürünlerinin sergileneceği ve satışının yapılacağı stantlarda yer alacak.