5 kıtadan 40 sanatçının resim, heykel, seramik ve karikatür eserleriyle katıldığı karma serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Dernek Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan ve sanatçılarla birlikte yaptı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Tartan, belediye olarak sanata her zaman sahip çıktıklarını belirterek, “Konak Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya sahip çıkıyoruz ve destek veriyoruz. Bütün sanatçılarda gördüğümüz ortak ayrıntı; barışa, sevgiye, dostluğa sahip çıktıkları. Bu değerleri ne kadar ön plana çıkartırsak dünyada da o kadar barış olacaktır. Bugün burada bu güzel serginin açılışında çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize” dedi.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Dernek Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, amaçlarının Türk ve dünya sanatçılarını barış platformunda buluşturmak olduğunu söyledi. Işıkhan, “Bu sergi ulusal ve uluslararası savaş çığlıklarına karşın yapılmış bir harekettir. Bu hareketin İzmir’den başlatılması bizim için bir onurdur. Biz sanatçılar hayata müdahil olmak zorundayız. Katkılarından dolayı da Konak Belediye başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Azerbaycan Resim Komitesi Başkanı Nevai Metin Memedoğlu ise Başkan Tartan’ın portresini hediye ederek büyük sürpriz yaptı. Başkan Hakan Tartan jest karşısında çok mutlu olduğunu belirtti. 
Sergi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar gezilebilecek.