Gaziemir Belediyesi evsel atık yağların kontrolsüz şekilde doğaya bırakılması sonucu ortaya çıkan çevre kirliliğini önlemek amacıyla   ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlara 1 litre ayçiçeği yağı verilecek.

Atık yağların doğa bırakılmasını engelleyerek, çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlayan Gaziemir Belediyesi, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile protokol imzaladı.

‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesiyle’ haneler, lokantalar, yemek fabrikaları, yemekhaneler, oteller de kullanılan ve kimyasal özelliğini yitirmiş yağlar toplanarak, geri dönüşüm yöntemiyle enerji haline getirilecek. Proje kapsamında 5 litre atık yağı toplayarak belediyeye bilgi veren vatandaşların topladıkları atık yağ adreslerinden alınacak ve 1 litre ayçiçeği yağı hediye edilecek.

‘Çocuklarımızı bilinçlendirelim’


Türkiye’nin havası en temiz ikinci ilçesinin Gaziemir olduğunun altını çizen Başkan Şenol, atık yağların toplanarak geri dönüştürülmesi sonucu suyun ve toprağın kirletilmesinin önüne geçileceğine değinerek şöyle konuştu: “Biz çocuklarımıza temiz bir doğa bırakamadık. Bu hatamızı onlara çevre bilincini aşılayarak telafi edebiliriz. Çocukları atık yağ toplama konusunda bilinçlendirirsek başarıya ulaşırız. Çünkü çocuklar anne-babalarını uyararak daha duyarlı olmalarını sağlayabilirler.”

Belediyeyle protokol imzalayan Firmanın Ege Bölge Müdürü Aydan Özgen ise, projenin yaygınlaşması için insanların bilinçli davranması gerektiğine değinerek, semtevleri ve okullarda düzenleyecekleri eğitimlerle vatandaşları projenin içine çekmeyi amaçladıklarını söyledi. 5 litre atık yağı toplayarak adreslerinden alınmasını isteyen vatandaşlar belediyenin 999 0 251 ve 281 51 46 numaralı Alo Atık Hattını arayarak hizmetten yararlanabilecek.