Proje öncesi yapılan hesaplamalarda yapılan hata nedeniyle meydana gelen bu hata nedeniyle özel mülkiyet üzerin­de yapılan imalat nedeniyle hak sahipleri kamulaştırmasız el atma davası açtı. iz­mir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi hak sa­hiplerini haklı buldu. Aşık Veysel Rekre­asyon Alanı'nın 245 bin metrekare büyüklüğündeki alanı içinde 50 metrekarelik küçük bir alanda yapılan taşma Büyükşehir Belediyesi'ne pahalıya mal oldu. 
Mahkeme 2010 yılında hak sahiplerine 82 milyon TL ödenmesine karar verdi. Bu bedelle belediye 50 metrakaresine taşdığı 74 bin metrekarelik özel mülkiyetin tamamına sahip olacak. An­cak bedeli yüksek bulan Büyükşehir Belediyesi ve düşük bulan hak sahipleri Yargıtay'da temyiz etti. Yargıtay, Ekim 2011'de İzmir 3. Asliye Hukuk Mahke­mesi kararını emsalin uygun ol­madığı gerekçesiyle bozdu. İzmir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanılan davada yeni bilirkişi raparo hazırlandı. İki ayrı davacının açtığı dava aynı mahkemede birleştirildi. Buz pateni pistinin üzerindeki 41 bin metrekarelik alan için açılan davada Büyükşehir Belediyesi'nin, davacı Mehmet Belevi'ye 12 bin lirası tazminat, 18 milyon lirası da kamulaştırmasız el atma bedeli olmak üzere 18 milyon 49 bin lira ödemesine karar verildi. Fatma Zehra Aydıner ve diğer hak sahiplerinin açtığı ve amfi tiyatronun bir bölümünün yer aldığı 74 bin 254,71 metrekarelik alanı kapsayan alan için ise mahkeme 65,5 milyon lira ödenmesine karar verdi. Her iki davadada Büyükşehir Belediyesi toplam 83,5 milyon TL ödemeye mahkum edildi. Faizle birlikte rakamın 100 milyon TL olacağı öne sürüldü.

Yargıtay'da temyiz edeceğiz

İzmir Büyükşehir Beledgiye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yargı sürecinin devam edeceğini ve Yargıtay'a bir kez daha temyiz istemiyle başvuracaklarını açıkladı. Kocaoğlu, "Tabii ki yargının verdiği kararlara uyacağız. Durumu Yargıtay aşamasından sonra değerlendiririz. Büyükşehir Belediyesi ekonomik olarak güçlüdür. Ödemeyi yapacak irademiz ve gücümüz var. Yasal prosedüre göre ödeme yapılır" dedi.