Seferihisar Belediyesi, 'yüksek yaşam kalitesi' hedefi doğrultusunda yürüttüğü mandalina markalaşma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Önce üretici birliği kuran, ardından mandalina işleme tesisi satın alan belediye, şimdi de ilçede eğitim gören tüm öğrencilere mandalina suyu dağıtmaya başladı. S.S. Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde kurulan Mandalina Sıkım Ünitesi’nde başlayan üretim çalışmaları çerçevesinde, hijyenik bir ortamda sıkılan mandalina suları çocuklarla buluşturuldu. Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, uygulamadan üç önemli sonuç elde ettiklerini söyledi. Soyer, "Bir: Üretici birliğimizin yurtiçi veya yurtdışında satılamayacak ürünlerini değerlendirme olanağı yaratmış oluyoruz. İki: Ulamış Kalkınma Kooperatifimize mandalinanın bu yan ürününü ortaya çıkararak yeni bir gelir kapısı açmış oluyoruz. Üç: Çocuklarımız vitamin deposu mandalinayla buluşmuş oluyor" dedi.

Mandalinada rekoltenin yüzde 20’sinin Seferihisar’da üretildiğini kaydeden Soyer, "Türkiye’de ilk kez bir üretici birliği kurduk, üretim işletmesi yapma yetkisi aldık. Ardından da mandalina işleme tesisi satın aldık. Artık Seferihisarlı üretici aracısız malını pazarlamakta, fiyatını kendi belirlemekte. Ayrıca yeni başlattığımız uygulamayla da ihracat ve iç piyasa satış kalitesinde olmayan mandalinaların reçel yapılacağı, bu mandalinaların suyunun da her gün öğrencilere dağıtılacağı bir sistemi Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde hayata geçirdik. Kasım ayı sonu itibariyle de okullarımıza dağıtıma başladık. Dağıtılan mandalina suları günlük olarak üretiliyor ve aynı gün içerisinde tüketiliyor. Okullarda dağıtılan mandalina sularını gece hazırlayıp sabah okullara dağıtıyoruz. Hem mandalinamız ziyan olmuyor hem de soğuk kış günlerinde C vitamini deposu mandalina suyuyla çocuklarımızı buluşturuyoruz" diye konuştu.

Seferihisar Belediyesi ekipleri tarafından okullarda dağıtımına başlanan mandalina suyuna öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Mandalina sularını beğenerek tüketen öğrenciler, uygulamadan çok mutlu olduklarını söyledi.