İzmir'de yaşayan Mehmet Erhan Burgucu ve Münevver Burgucu çiftinin kızları Su, erken doğumla 24 hafta 6 günlükken dünyaya geldi. İlk bebeklerini de erken doğum nedeniyle 21 haftalık doğduğu için henüz 1 günlükken kaybeden Burgucu çifti, kızlarının zorlu başlayan hayat hikayesine sabırla ve inançla tanıklık etti. Onu kucağına aldığı için hem mutlu hem de gururlu olduğunu anlatan anne Münevver Burgucu, "Kızımın hayat hikayesi zor başladı. 630 gram dünyaya geldi ama ondan öncesinde gebelik döneminde de çok sıkıntılar yaşadım. 23'üncü hafta suyum gelmişti ve 2 hafta süresince bebeğim içeride susuz bir şekilde beklemek zorunda kaldı. 24'üncü haftada ciğer geliştirici beklendi. Bebeğin her an gelme ihtimali vardı. İlk bebeğimi 480 gramlık doğunca kaybetmiştik. Su 630 gram olmuştu ve benim enfeksiyon kapma riskim ortaya çıkınca doğum kararı aldık" dedi.

Başaracağından emindik

Su'nun tam 118 gün yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kaldığını belirten Burgucu, 2 kilo 320 gram olarak hastaneden taburcu edildiğini anlattı. Kızlarının şimdi yeni doğan normal bir bebek gibi olduğunu dile getiren Burgucu şunları söyledi: "Bize ilk gün bebeğin yüzde 10 yaşama ihtimali olduğu söylenince 'yüzde 1 bile olsa denemeye değer' dedik. İnsanın evladı için yapamayacağı birşey yok. 1 günlük de olsa 10 yaşında da olsa bu değişmez. Anne karnından beri mücadele ettiği için kuvözde de kalsa başaracağını düşündük. Çok değişik hastalıklar geçirdi. Kalp hastalığı ve akciğerlerinde kanama oldu. Ama hepsini atlattı. Operasyona bile gerek kalmadı. Onu sağlıkla kucağımıza aldık."

İnancımızı hiç kaybetmedik

Mimar baba Mehmet Erhan Burgucu da güçlü bir kızları olduğunu belirterek başından beri hiç inançlarını kaybetmediklerini vurguladı. Burgucu, "İlk gün camın arkasından baktığımızda bile el ele tutuşup kucağımıza alacağımızı düşündük. Doktorlara canımızı emanet ettik. Çok mutluyuz. Burada bekleyen ailelere de umut olduk. Onlara ağlamayın dedik, çünkü bebekler bunu hissediyor" dedi.