İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise 2005'ten 2011-2012'ye kadar ilkokul öğrencilerine süt verdiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı sütten bir tek çocuk bile zehirlenmedi. Okul sayısının 197'den, 246'ya çıktığını belirten yetkililer İzmir'de 207 bin 669 öğrenciye haftada 1.2'şer litre süt verdiklerini ekledi. Büyükşehir Belediyesi 6 yılda toplam 16 milyon ton süt dağıttı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul sütü akıl küpü" projesi kapsamında öğrencileri süt dağıtımı dün başlandı. Türkiye'nin dört bir yanında sütten zehirlenen öğrenciler oldu.

DENİZLİ'DE 17 ÖĞRENCİ OKUL SÜTÜNDEN ZEHİRLENDİ


Denizli Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütlerden içen 17 öğrenci, zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde başlatılan "Okul Sütü Projesi" kapsamında dün saat 14.30 sıralarında Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu'ndaki beşinci sınıfa kadar olan öğrencilere süt dağıtıldı. Sütlerden içen 17 öğrencide, bir saat sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti başladı. Bunun üzerine okul yönetimi, durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastaneleri'ne kaldırılan 17 öğrenciye serum takılıp, tedavilerine başlandı.

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi Doktoru Ahmet Bozkurt, "Öğrencilerin genel durumu iyi. Önlem amacıyla bazılarını yatırdık. Bu çocuklarımızı enfeksiyon uzmanı doktor muayene ettikten sonra taburcu edeceğiz" dedi.

Çocukların zehirlendiği haberini alan çok sayıda veli okula akın etti. Zehirlenen öğrencilerin aileleri ise, hastaneye gelerek, çocuklarının durumunu öğrenip, moral vermeye çalıştı.

FETHİYE'DE OKULDA DAĞITILAN SÜTTEN 16 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu'nda bu sabah 'Okul sütü' projesi kapsamında dağıtılan sütten içen öğrencilerden 16'sı, zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle, 'Okul sütü' projesi kapsamında Fethiye'deki Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu'nda bu sabah öğrencilere süt dağıtıldı. Dağıtımdan kısa süre sonra bazı öğrenciler karın ağrısı, kusma ve bulantı şikayetleri olduğunu öğretmenlerine iletti. Bunun üzerine okul idaresi, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ambulans istedi. Okula gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından zehirlendikleri belirlenen 16 öğrenciyi ilçedeki çeşitli hastanelere sevk etti. Burada serum takılan öğrencilerin tedavileri sürüyor.

Sütten zehirlenen öğrencilerden Harun Çoban, "Sabah hizmetliler sınıfa süt getirerek dağıttı. Yarım saat içinde içmemizi istedi. Hepsini içtim. Bazı arkadaşlarımız içemeyince sütü çöpe attı. Ardından pek çok arkadaşımız da karın ağrısı ve kusma başladı. Sonra hastaneye geldik" dedi.

Yağmur Ergen ise "Sütü içtikten sonra karın ağrısı başladı. Arkadaşlarımın kustuğunu gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

CEYHAN'DA 100 ÖĞRENCİ İÇTİKLERİ SÜTTEN ZEHİRLENDİ

Adana'nın Ceyhan ilçesinde okulda dağıtılan sütlerden içen 100 öğrenci karın ağrısı, mide bulantısı şikayetleri ile hastanelere başvurdu.

'Okul Sütü Programı' kapsamında ilçe genelinde ilköğretim okullarındaki öğrencilere dağıtılan sütlerden içen Doruk beldesindeki 8 kız öğrencinin 'Gıda zehirlenmesi' ön tanısıyla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürülmesinin ardından, akşam saatlerine kadar ilçedeki farklı okullardan 80’in üzerinde öğrencinin daha hastanelik olduğu öğrenildi. Okulda dağıtılan sütlerden içtikleri belirlenen öğrencilerin karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetlerle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Gece ilerleyen saatlerde de gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye başvuranlar oldu. Sayıları 100'e ulaşan öğrencilerden sağlık durumu kötüleşenler Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

OSMANİYE'DE SÜT İÇİN 25 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

Osmaniye'de okullarda dağıtılan sütü için 25 öğrenci zehirlenme belirtisiyle götürüldükleri hastanede tedaviye alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Programı' kapsamında Osmaniye'de ilköğretim okullarında süt dağıtımı yapıldı. Ancak 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki 25 öğrenci mide bulantısı ve kusma şikayeti ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

TRABZON'DA 40 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde başlatılan 'Okul Sütü' projesi kapsamında Trabzon’da dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanan 40 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Trabzon Vali Vekili Adem Karahasanoğlu, "Doktor arkadaşlar sütten zehirlenme olmadığını söylüyor. Aileler 'karnım ağırıyor' diyeni getirmişler” ifadesini kullandı.

ŞANLIURFA'DA VE ADIYAMAN'DA 57 ÖĞRENCİ SÜTTEN ZEHİRLENDİ

Şanlıurfa'da ve Adıyaman'da, dün başlatılan proje kapsamında dağıtılan sütlerden içen 57 öğrenci ile 1 öğretmen hastanelik oldu. Zehirlenme şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve serum tedavisi uygulanan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Şanlıurfa'da, öğleden sonra dağıtımı yapılan sütlerden içen Mustafa Vedat Mutlu İlköğretim Okulu'nun 5 öğrencisi, şiddetli karın ağrısı ve kusma şikayetiyle öğretmenleri tarafından çağrılan ambulansla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen öğrencilere serum tedavisi uygulandı.

Ceylanpınar'da da 3 ilköğretim okulunda dağıtılan sütlerden içen 25 öğrence ile 1 öğretmen hastanelik oldu. Süt içtikten sonra karın ağrısı ve kusma şikayeti görülen 25 öğrenci ve 1 öğretmen, okullara çağrılan ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavilerine başlanan öğrenciler ile öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ADIYAMAN'DA 27 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Adıyaman'da ise çoğunluğu 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 27 öğrenci, içtikleri sütten etkilenerek hastanelik oldu. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, 27 öğrencinin süt içtikten sonra çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurduğunu belirterek, "Doktorlar müdahale etti ve 27 öğrencimizin tedavilerine devam ediliyor. Biz de incelemelerimizi yapıyoruz" dedi.

KONYA'DA 25 ÖĞRENCİ DAĞITILAN SÜTTEN ZEHİRLENDİ


Konya'da TOKİ Mustafa Çetin İlköğretim Okulu'nda 'Okul Sütü Programı' kapsamında ilk belirlemelere göre 25 öğrenci, dağıtılan sütlerden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile başlatılan 'Okul Sütü Programı' kapsamında Konya'da 972 okulda 212 bin 378 öğrenciye 200 mililitrelik sade UHT süt dağıtıldı.

Merkez Karatay İlçesi'ndeki TOKİ Mustafa Çetin İlköğretim Okulu'nda da süt dağıtımının ardından dün öğle saatlerinde bazı öğrencilerde karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri baş gösterdi. Bunun üzerine okul yetkilileri, 112 Acil Servis'e haber verdi. Okula çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 25 öğrenci sütten zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Okul bahçesinde hazırda bulunan ambulanslarda da halen öğrencilerin tedavisi sürüyor. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan öğrenciler acil servise alınırken, dağıtılan sütlerden içtikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi yaşadıklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, dağıtılan sütlerde son kullanma tarihlerinde herhangi bir sorun olmadığını, psikolojik ya da aç karnına içilmiş olabileceğini tahmin ettiklerini, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

DİYARBAKIR'DA 158 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ


Diyarbakır 'da 'Okul sütü programı' kapsamında ilköğretim okullarında dün dağıtımına başlanan sütlerden içen 158 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.