İzmir'in Alsancak semtinde yalnız yaşayan Güler Yılmazer'in(70) evine kendilerini kargo görevlisi olarak tanıtarak giren kişiler, yaşlı kadının el ve ayaklarını koli bandıyla bağladıktan sonra evdeki ziynet eşyalarını çalıp kaçtı.

Olay, dün öğlen saat 12.00 sıralarında Alsancak semti 1434 sokak numara 7'de bulunan apartmanın 5.'inci katında meydana geldi. İddialara göre sözkonusu adreste yalnız yaşayan Güler Yılmazer'in kapı zili çaldı. Kapıda bulunan kimliği belirsiz ikiş zanlı Yılmazer'e kendilerini kargo görevlisi olarak tanıtarak bir paket teslim edeceklerini söyledi. Yılmazer'in kapıyı açması üzerine bir anda eve giren iki zanlı kapıyı kapattıktan sonra Yılmazer'in el ve ayaklarını koli bantıyla bağladı. Bununla da yetinmeyen gaspçılar yaşlı kadının ağzını da koli bandıyla kapatarak çığlık atıp yardım istemesini engelledi. Yaşlı kadını etkisiz hale getiren iki gaspçı daha sonra yaşlı kadının bileziklerini ve evde bulunan diğer ziynet eşyalarını çalarak kaçtı.

APARTMAN GÖREVLİSİ BULDU


El ve ayakları bağlı halde evinde yardım bekleyen Güler Yılmnazer'i, kendisini merak eden apartman görevlisi buldu. Yılmazer'i el ve ayakları bağlı şekilde gören apartman görevlisi yaşlı kadını çözdükten sonra durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, evde parmak izi çalışması yaptı. Polis, olayı gerçekleştiren iki kişinin kimliklerini belirlemek için çevrede bulunan işyeri ve apartmanlara ait güvenlik kamera görüntülerine el koydu. Gaspçıların yakalanması için operasyonlar sürüyor.