Nihal Işık - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında çiçek alım protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bademler Kooperatifi'ni 3 senedir çok sıkıntılı bir noktadan belirli noktaya getirerek atıl olmaktan kurtardıklarını ifade ettiği konuşmasında, "50 yıl sonra köy kooperatifçiliğinin yeniden doğuşunu, güçlenişini, bizden önceki kuşakların attığı bu temelin hak ettiği yere gelmesi için bu bayrağı bizim taşımamız, sağlam temellere oturtmamız gerekir. Biz de 8 senedir bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Başkan Kocaoğlu, konuşmasında 8 senedir yapılan işlerin 40 seneye bedel olduğunu, hem para, hem hizmet, hem de kentin geleceği açısından 40 seneye bedel olduğunu ifade etti.

Desteklerimiz Türkiye'ye örnek
'Kalkınma eşittir sanayileşme' diye tarımın desteklenmediği, üretiminin teşvik edilmediği dev sektörün İzmir'den 8 senelik çabalarla ayağa kalktığını Türkiye'ye, yönetenlere ve diğer büyükşehirlere örnek olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Arazi yollarının asfaltlanması ile işe başladık. Yağmurda, çamurda, tozda ulaşılmayan bağ evi, tarla kalmadı. Bayındır'dan başlayarak kooperatifi ayağa kaldırdık, güçlendirdik. Bayındır sadece Türkiye'de değil yakın coğrafyamızda da dikme çiçek üretim merkezi oldu. Bademli Köyü'nü de fidan alarak destekliyoruz. Bunlar dışında diğer ilçelerin kooperatiflerinden peynir, süt, mandalina alıyoruz. Biz Anadolu insanıyız, bizim kültürümüzde komşunun kışı çıkartmasına yardımcı olmanın reklamı yapılmaz. Okullarda tam 7 senedir süt dağıtıyoruz. Proje devam ediyor ve 150 bin çocuktan 297 bin çocuğa ulaştık" diye konuştu.

Bugün yukardan gelen emirle İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara 'süt yardımı, diş fırçası, macunu yardımı yapıldı mı?' diye sorulduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Hadi okullar amirlere soruyor, ilkokul birinci sınıf öğrencisine niye soruluyor. Çocuğun onuru ve gururu ile oynanıyor. Süt gelmiş, çocuk içmiş. Hangi vicdanla, hangi hakla ve amaçla soruyorsun" şeklinde konuştu.

Hiç bir belediyede rüşvet yok
Yurtiçinden ve yurtdışından gelen yatırımcılar eğer işleri yasaya uyuyorsa hiçbir bağış almadan, ima bile edilmeden işlerinin  halledildiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Sonra bu adamlar geliyor, bizden bağış istenmedi diye teşekkür ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı belediyelerde rüşvet yok. Eşi, dostu zenginleştirmek yok. Bu yargı süreci bu operasyon bunun ispatıdır. Belediyemizin nasıl çalıştığının, kimden yana olduğunun, nasıl bir duruş sergilediğinin, adaletin, eşit davranmanın hak gözetmenin, herkesin hakkını korumanın örneğini veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, "Yapılan operasyon dürüstlük elbisesinden ne yırtabilirsek, ne koparabilirsek, nasıl zedelersek diye yapılan bir operasyondur. Bunu tüm hemşehrilerimiz ve Türkiye'deki vatandaşların böyle bilmesi gerekmektedir. Yapılan bir karalama operasyonu, karalama politakasıdır. Ben bu politikaya alet olanları şiddetle lanetleniyorum. Bu operasyon sadece bize değil, İzmir'e geceli gündüz 24 saat hizmet eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yani 4 milyon İzmirli'ye yapılmıştır" dedi.


Kimse kılımıza dokunamaz
Tek güçlerinin İzmirli hemşehrilerinin desteği olduğunu belirten Kocaoğlu, desteğin sürdüğü müddetçe İzmir'de kimsenin kıllarına bile dokunamayacağını ifade etti. Kocaoğlu, "İzmirli hemşehrilerimizden, bu oynanan oyunu destekleriyle bozmalarını istiyorum. İzmir'de belediye başkanını millet niye seviyor? Adam sakin, vur eline ekmeğini al. Adil davranıyor. Gece gündüz samimiyetle çalıştığı, kimsenin hakkını hukukunu yemediği için seviyor. Beceriksiz, iş yapmıyor diyorlar ya 8 senedir yapılan işler 40 seneye bedeldir. Hem para, hem hizmet, hem de kentin geleceği açısından 40 seneye bedeldir. Dik durabilmek için 8 sene önce bugünlerin hesabını yaptım ve sürekli devlete hükümete olan borcumu ödedim. Belediye'den çıkan para 1.5 katrilyondur. Yatırımlarımız da hala devam ediyor" diye konuştu.

Projemizi başkaları kullanıyor
3 Nisan'dan 13 Nisan'a kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonun davasında 100'den fazla arkadaşımızla birlikte yargılanacaklarını söyleyen Kocaoğlu, "13 Nisan'da bitecek mahkemede yerimizi alacağız. Bu sürecin bugüne kadar yapılan hatanın noktalanması olarak yaşama geçmesini diliyorum. 11 aydır tutuklu yatan, 5 aydır tutuklu yatan arkadaşlarımın da hakkı. Büyükşehir'in de hakkı, İzmir halkının hakkı. Siz ezberi bozarsanız, siz oyunu bozarsanız, siz 50 yıldır ihmal edilen tarımın, köylünün elinden tutarsanız başınıza bunlar gelecektir. Ama bunlar da aşılacaktır. Şimdi okullarda süt dağılacakmış. Yaptığımız işlerin, projelerin başkaları tarafından halkın yararına kullanılması bize sadece onur verir" dedi.
Başkan Kocaoğlu'nu törende CHP'li milletvekiller, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Alaattin Yüksek, Hülya Güven; Narlıdere, Çiğli, Seferihisar, Kemalpaşa ve urla belediye başkanları ile meclis üyeleri de yalnız bırakmadı.