Konak Belediyesi, mart ayından başlattığı atık yağ toplama kampanyasında yaklaşık 84 bin kilogram yağ topladı. Düzenlenen çeşitli kampanyalara destek veren vatandaşlar Üçkuyular Pazaryeri'nde gerçekleştirilen 'Atık yağ getirene örgü file' kampanyasına büyük ilgi gösterdiler. Kaplarda, tencerelerde ve kavanozlarda evlerinden getirdikleri atık yağların karşılığında örgü file armağan edilen vatandaşlar uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirirken, bir günde 200 kilogram litre atık yağ toplandı.

Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Ezici Bioelektrik firması işbirliğinde toplanan yağların geri dönüşümle elektrik üretiminde kullanıldığını hatırlatan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, atık yağ kampanyalarına gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. Tartan, "Çevrelerine duyarlı vatandaşların ilgisi bizi yeni kampanyalar için teşvik ediyor" dedi.

Her geçen yıl vatandaşların çevreye olan duyarlılığının artığına dikkat çeken Başkan Tartan, mart ayından bu yana yaklaşık 74 bin kilogram atık yağ toplandığını, bu rakamın geçen yıl toplanan atık yağın iki katı olduğunu söyledi.