Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlere yönelik yoğun bir çalışma programı izleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, eskiyen şebekeleri peşpeşe yeniliyor. İZSU son olarak Buca, Menderes, Seferihisar ve Aliağa’nın köylerini bol suya kavuşturmak için çalışma başlatıyor. 

Buca’nın Belenbaşı, Kırıklar, Karacaağaç ve Doğancılar, Menderes’in Bulgurca ve Kuyucak, Seferihisar’ın Kavakdere ve Orhanlı, Aliağa’nın Kalabak köyleri ile yine Menderes’in Özdere Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni içme suyu şebekeleri döşeyebilmek amacıyla iki ayrı ihaleye birden çıkan İZSU, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından 9 köy ve bir mahallenin içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.

Buca’nın dört köyünde eskiyen, kaçaklara neden olan 40 yıllık borular yenilenecek. Menderes’in Bulgurca Köyü’nde sık sık arızalanan şebekeler de bu ihale kapsamında yeniden inşa edilecek. 15 kilometresi iletim hattı olmak üzere toplam 53 kilometre uzunluğunda şebeke yenilenecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar bir yılda tamamlanacak.

Menderes Kuyucak, Seferihisar Kavakdere ve Orhanlı, Aliağa İlçesi Kalabak köyleri ile Menderes İlçesi Özdere Cumhuriyet Mahallesi İçme Suyu İnşaatı kapsamında yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda iletim hattı, 90 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi olmak üzere 110 kilometre uzunluğunda içme suyu borusu yenilenecek.  Orhanlı bölgesinde açılan yeni kuyudan iletim hattı yapılarak hem Orhanlı hem de Kavacık köyleri beslenecek. Böylelikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı giderilmiş olacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar 450 günde tamamlanacak.