Aliağa Kadın Emeğini Değerlendirme Projesi kapsamında, takıdan çiçek yapımına, hasır örmeciliğinden dekoratif ev aksesuarı yapımına kadar çok sayıda kurs ücretsiz olarak veriliyor. ALKED'in 1 ay önce başlattığı mum yapım kursu ise kadınlardan büyük ilgi gördü. 92 saatlik mum yapım kursunun sonunda mum yapmayı öğrenen kadınların ürettikleri mumlar hediyelik eşya satan mağazaların vitrinlerini süslüyor. Kursiyerler, kişi ve kurumlar için de üretim yaparak aile bütçelerine gelir elde ediyor.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Kadınlarımızın iş yaşamına katılması, el becerisi, meslek kazanarak gelir elde etmesine büyük önem veriyoruz. 2,5 yıl önce başladığımız kurslarımız bu anlamda önemli bir boşluğu dolduruyor" dedi.
Başkan Oğuz, "Tüm kurslarımızı ücretsiz veriyoruz. Kadınlarımız kurslarımızın ardından dilerse evlerinde dilerse atölyemizde yaptıkları ürünleri pazarlayarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Siparişe göre kişi ya da kurumlar için de üretim yapıyorlar. Engelli vatandaşlarımız da kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor. Üretim yapanlar, Aliağa'da hediyelik eşya satıcılarından sipariş alıyor. Projemiz amacına ulaştı, kadınlarımız katma değer yaratmayı başardı" dedi.