2 gencin yaşamını yitirdiği olay, geçen pazar günü saat 11.00 sıralarında, Ürkmez İpekkum sahilinde meydana geldi. İzmir’de oturan Suat Göksu, arkadaşları Hasan Göktaş, Aytekin Karataş, Mehmet Zorlu ve Tolga Sarıkaya ile birlikte tatil planı yaptı. Ancak içlerinden bazıları ailelerinden izin alamamasına rağmen geziye katıldı ve sabah erkenden gizlice Ürkmez’e gitti. Serinlemek için denize girip eğlenen arkadaşlardan babasının işyerinde çalışan Hasan Göktaş, deniz tabanındaki çukura girince su seviyesi boyunu aştı ve panikleyerek çırpınmaya başladı. Onu farkeden, ailesiyle nakliye işleri yapan Suat Göksu da arkadaşını kurtarmak için yanına gitti. Yüzeyde kalmak için bir süre çırpınan Göksu ve Göktaş, sualtı akıntısının da etkisiyle daha fazla mücadele edemeyip gözden kayboldu. Bu sırada kıyıda bulunan ve durumu görünce, arkadaşlarının yanına gidip kurtarmaya çalışan, ancak kendileri de boğulma tehlikesi atlatan Aytekin Karataş, Mehmet Zorlu ve Tolga Sarıkaya da kendi çabaları ve çevredekilerin yardımıyla kurtuldu. Boğulan Göksu ve Göktaş'ın cesetleri kıyıya çıkartılırken, hastaneye kaldırılan 3 gencin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yaklaşık iki yıl önce hastalığından dolayı babasını kaybeden Suat Göksu İzmir’de, Hasan Göktaş ise Tire İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

MUTLULUK FOTOĞRAFLARI SANAL ALEMDE


Suat Göksu ile Hasan Göktaş’ın acı haberini alan aileleri kadar arkadaşları da büyük üzüntü yaşadı. Arkadaşlarını kaybetmenin acısını yaşayan gençler, onlara olan sevgilerini, özlemlerini, hislerini sanal alemdeki sayfalarında yazıya döktü.

Bu arada Suat Göksu ile Hasan Göktaş’ın, ölümlerinden birkaç dakika önce sahilde çektirdikleri mutluluk fotoğrafları da ortaya çıktı. 2 gencin, büyük bir sevinçle sahilde arkadaşlarıyla yürümeleri, şakalaşmaları, piknik yapmaları fotoğraflara yansıdı.