Olay, Menemen İlçesi Çınarlıdere Mahallesi 6306 Sokak'ta önceki gün akşam meydana geldi. Taş duvar işi yapan firmada çalışan Ümit Demir, iddiaya göre ücret alacağını istemek için firmaya gitti. İddiaya göre Demir, burada firma sahibi Salih Güven ile görüşüp alacağını istedi. Ancak Güven ile Demir arasında tartışma çıktı, ardından ikisi de birbirlerine tekme ve yumrukla vurdu. İki kişi, çevredekilerin müdahalesiyle ayrıldı.

AKŞAM EVİNE GİTTİLER

Akşam saatlerinde Salih Güven, polis memuru D.G. ve bir başka yakınıyla Ümit Demir'in evine gitti. Otomobille Demir'in evinin bulunduğu sokağa giren üç kişiden ikisi araçtan inip, Demir'le konuşmaya başladı, polis memuru D.G. ise otomobilde bekledi. Gündüz yaşananları gururuna yediremediği öne sürülen Salih Güven ile yanındaki kişi tartışmanın büyümesi üzerine tabanca çekti. Bunu gören Ümit Demir ve yakınları iki kişiyi engellemek istedi. Bu sırada Emrah Demir, ağabeyini korumak için önüne geçti. İki kişi kaçmak isterken iddiaya göre otomobilde bulunan polis memuru D.G. araçtan inip tabancasıyla ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri Emrah Demir'in göğsüne isabet etti. Emrah Demir kanlar içinde yere yığılırken, üç kişi araçlarını da olay yerinde bırakıp koşarak kaçtı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık görevlileri, Emrah Demir'in hayatını kaybettiğini belirledi. Olaydan bir süre sonra ise polis memuru D.G. jandarmaya gidip teslim oldu.

'1.5 AYLIK MAAŞIMI İSTEDİM'

Gözü önünde kardeşi öldürülen Ümit Demir, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. İşyeri sahibinden yalnızca sigortasını yapmasını ve 1.5 aylık ücretini vermesini istediğini aktaran Ümit Demir şunları anlattı:

"Bir süre çalıştığım işyerinin sahibinden 1.5 aylık maaşımı alamadım, bana sigorta da yapmıyordu. Gündüz bunu konuşmak için işyerine gittim ve işyeri sahibi S.G. ile tartıştık. Orada birbirimize tekme ve yumrukla vurduk. Daha sonra evime geldim. Akşam da işyeri sahibi ile iki yakını evime gelip beni tehdit etti. tartışmayı gören kardeşim bana tabanca doğrultulunca önüme geçti ve tabancadan çıkan mermi kardeşimi öldürdü." 

Olayın ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Emrah Demir'in cesedi, otopsisinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.

Öte yandan jandarmaya teslim olan polis memuru D.G.'nin işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Olayda adı geçen diğer iki kişiyle ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.