İskender Dörtoluklar-Meclis'te komisyonlardan gelen raporların oylanması sırasında ret oyu kullanan Ak Parti Grubu adına konuşan Yusuf Kenan Çakar, "Bizim buradaki olumsuz oyumuz konumuz ile alakalı değildir. Öteden beri çalışmalarımızda, komisyonlarda  ve Meclis'te bu konularla ilgili bilgilendirilme yapılmaması  gerekçesiyle tepki gösteriyoruz. Bu hareketimiz, ilkesel bir  duruş ve tavırdır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı toplantısı birinci birleşimi gerçekleştirildi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yer almadığı Meclis'e Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlık etti. Meclis toplantısına, CHP yeni İl Başkanı Ali Engin de katıldı. Meclis gündemi içerisinde başkanlıktan gelen önergeler ve komisyonlardan gelen raporlar oylanarak kabul edildi. Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından yapılan oylamada Ak Parti Grubu ret oy kullandı. Tepki alan bu süreçte devreye girerek söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, "Bizim buradaki olumsuz oyumuz konumuz ile alakalı değildir. Öteden beri çalışmalarımızda, komisyonlarda ve Meclis'te bu konularla ilgili bilgilendirilme yapılmaması  gerekçesiyle tepki gösteriyoruz. Bu hareketimiz, ilkesel bir  duruş ve tavırdır. Ret oylarımız konularla alakalı değildir. İzmir kamuoyu bunu böyle bilmeli" açıklamasında bulundu.  


"Tıbbı atık projesi uzatılsın"


Meclis'te dilek ve temenniler bölümünde de söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İzmir'deki tıbbi atıkların toplanarak  Manisa'da imha edilme projesinin olumsuz yönleri  ve bu sürecin uzatılması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Çakar, Başkan Vekili Aydoğan'a konuşarak, "Tıbbi atık toplama projesi yapılmak üzere. Geçen toplantımızda bu proje Meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edilerek, Başkan Aziz Kocaoğlu'na yetki verildi. Ancak Manisa halkından tepkiler yükselmeye başladı. Neden İzmir'deki atıklar Manisa'da bertaraf edilecek diye soruyorlar. Yönetmeliğin uzatılması gündeme geldi. Sizin vasıtanızla başkanlığın, sürenin uzatılması için bekletilmesi için yazışma yapılıp, projenin uzatılarak bu konu ihale yöntemi ile çözüme kavuşabilir. Bu yöntemin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir halkı adına olumlu olacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

Meclis'in ardından İZSU Genel Kurulu Haziran ayı toplantısı da gerçekleştirildi.