AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, fener alayında CHP'lilerle kol kola yürüyeceklerini belirterek, "Biz, milli ve dini bayramlarda hep tek yumruk olmuş bir milletiz. Neyi paylaşamıyoruz ?" dedi.

AKP ilk kez İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü törenlerine katılım sağlayacak. AKP İzmir il yönetimi ve milletvekilleri, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlecek olan tüm programlara katılacak. AKP'liler, 9 Eylül sabahı saat 09.00'da Basmane Karakolu önünde çoğunluğu CHP örgütünden oluşan halkla buluşacak. Kortej, Anafartalar Caddesi'ni izleyerek Çankaya Katlı Otoparkı, İkiçeşmelik yokuşu, Atlas Oteli önünden Cumhuriyet Meydanı'na ulaşacak. Burada çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Saat 10.30'da Konak Meydanı'nda İzmir'in kurtuluşu canlandırılacak. Kente giren temsili süvari birlikleri Türk Bayrağı'nı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekecek. Saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler başlayacak. AKP'liler, saat 20.30'da fener alayında kol kola yürüyecek.

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, saat 17.00'da tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda kendi partisinin üyeleriyle birlikte tur atıp, esnafın ve alışveriş yapanların bayramını kutlayıp çiçek dağıtacağını da belirterek, "9 Eylül, milli bir bayram. Bizler milli ve dini günlerde hep tek yumruk olmuş bir milletiz. Neyi paylaşamıyoruz? Resmi törenlerin de tamamına katılacağım, fener alayında da kol kola gireceğim. Bayramın ruhuna ve siyasetçiye uygun davranacağız" dedi.