Bayındır Belediyesi'nde çalışan işçi Muhammet Saban, üç hafta önce kaybettiği dayısının cenaze törenine katılmak için birim şefinden izin aldı. Cenaze töreninin ardından saat 17.00'de işe gelen Saban'dan, iddiaya göre belediyenin şantiyesinde sabaha kadar nöbet tutması istendi. Sabaha kadar şantiyede kalan Saban'a, eve gitmeden, Gaziler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek tören için ses sistemini kurması söylendi. Cenaze törenine gitmesiyle baskının başladığını, ertesi gün de devam ettiğini ileri süren Saban, "Dayımın cenazesi için izin aldıktan sonra sabaha kadar nöbet tutturdular. Eve gitmeme izin vermeden, tören alanına ses sitmeni kurmam istendi. Bu sırada beni gören Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in koruması ve aynı zamanda da şoförü O.S. 'Sen neden sakal traşı olmadın? Seni çöp bölümüne veriyoruz. Yarın oraya git' dedi. Eve bile gitmemiştim, açıklama yapmama izin verilmedi. Bunun üzerine tepki gösterdim, araya Belediye Meclis Üyesi Kemal Ertürk girdi ve şantiye bölümüne verildim. İki hafta şantiyede çalıştım. Bu sırada diğer çalışanların yanında Başkan'ın iki şoförü belediyede olduğu sürece belediyeyi desteklemeyeceğimi ve bunu çevreme de anlatacağımı dile getirdim. Ne olduysa ondan sonra oldu" dedi.

ŞOFÖRLER DARP ETTİ İDDİASI


Şantiyede konuştuklarının Başkan Kertiş'in şoförü K.Y.'nin kulağına gittiğini ve kendisini yanına çağırdığını belirten Muhammet Saban, "Tek başıma gittiğimde O.S. ile K.Y. beni karşıladı, otomobile bindirdi. Otomobili dağlık alana çekip beni dövmekle tehdit ettiler. Bu sırada bir arkadaşım gelip beni aldı" diye konuştu. Son olarak geçen cuma günü belediye hizmet binasına çağırıldığını kaydeden Saban, "K.Y. ile O.S., yaşadığım olayı çevreme anlattığımı duyduklarını söyleyip, beni dövmeye başladı. Susmamı istediler ve beni işten çıkartmakla tehdit ettiler. Sonra da bıraktılar. Hemen hastaneye gidip darp raporu aldım, ardındanda polise başvurdum, bu iki kişiden şikayetçi oldum" diye konuştu.

İSTİFA ETTİ

Yaşadığı baskılar nedeniyle dayanamayıp istifa etme kararı aldığını belirten Saban, dilekçe yazıp belediyeye verdi. Bir süre önce nişanlanan Saban, belediyede birçok çalışanın kendisiyle aynı konumda olduğunu, işten çıkartılma korkusuyla konuşamadığını öne sürdü.

BAŞKAN İDDİAYI YALANLADI

Bayındır Belediye Başkanız AK Parti'li Mehmet Kertiş ise Muhammet Saban'ın iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Başkan Kertiş, "Muhammet işini yapmayıp sürekli dedikodu yapan ve maddi durumu iyi olmayan biri. Bu iddiaları ortaya atarak halkla bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Tembel bir insan olmasına rağmen biz onu şantiyede görevlendirdik. O günkü olayda da arkadaşlar yalnızca uyarmış, bu şekilde davranmaya devam etmesi durumunda konunun üstlerine bildirileceğini söylemişler. Dayak olayı yok, yalnızca uyarılma var. Bu olay belediye hizmet binası önünde yaşanmış. Vatandaşlarımızdan görenler de var. Belediyede bahsettiği gibi bir iddia varsa ilk önce benim yanıma gelmeliydi. Olayı ilk bana bildirseydi mutlaka bir çözüm üretirdik. Ben bir ay önce Muhammet'e kız istemeye gitmiş biriyim. Muhammet art niyetli bir insandır. Ayrıca Muhammet bugün sabah işten çıkmadan önce yanında çalıştığı şefine beni arattırıp, özür dilemek istediğini ve gelip elimi öpeceğini söylettirdi. Ancak ben bunu kabul etmedim. Böyle insanlara karşı daha fazla taviz veremem. CHP'nin Bayındır İlçe Başkanı, olmadık şeylerde demeç veriyor. Bizimle nasıl uğraşacağını şaşırmış. Bayındır'ı yönetemeyecek durumdaki insanlar demeç veriyor" diye konuştu.

CHP İLÇE BAŞKANINDAN TEPKİ

Bu arada CHP Bayındır İlçe Başkanı Tamer Yanık, "Biz benzer duyumları daha önce de sayısız kez almamıza rağmen çekinmeler ve işten çıkarılma korkuları yüzünden net bir şekilde ortaya koyamıyorduk. Muhammet Saban kardeşimiz her şeyi göze alarak belediyecilik dışındaki uygulamaları ve personele olan kötü muameleyi ortaya çıkarmıştır. İnsanlar ne için seçildiklerini ve görevlerinin ne olduğunu unutmamalıdır. Bu olayı şiddetle kınıyoruz" dedi.