Yüz yılı aşan geçmişi ile Avrupa ülkelerinde oldukça sevilen bisiklet sporu Türkiye'de de yaygınlaşırken, sörf sporuyla tanınan eşsiz tatil cenneti Alaçatı, bisiklet etkinliklerinin ve Uluslararası Dağ Bisikleti Turnuvası'nın düzenlendiği bir belde konumuna geliyor. Türkiye'de tatil için tercih edilen yerlerin başında gelen, sanatsal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği Alaçatı'da özellikle hafta sonları bisiklet turlarına rağbet artıyor.


BİSİKLET DOSTU ALAÇATI YAZA HAZIRLANIYOR

Alaçatı'nın sevilen tesislerinden Sedirli Ev'in sahibi ve aynı zamanda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin eski başkanlarından Türk sporunun duayeni merhum Sinan Erdem'in kızı Zeynep Erdem, yolların bisiklet sporuna yönelik düzeltilmesi, kuralların konması ve Alaçatı'da bisikletin bir yaşam biçimi haline gelmesi için büyük bir çaba sarf ediyor. Erdem, amacının oldukça ekonomik ve doğa dostu olan bisikletin, eğlencenin yanısıra sık tercih edilen bir ulaşım aracı olarak kullanılması olduğunu ifade etti.

Erdem, günlük hayatında da bisiklet kullanmaya özen gösterdiğini, alışverişe, gezmeye bisikletle gittiğini ve hayalinin bisiklet dostu Alaçatı'da yaşamak olduğunu kaydetti.

Zeynep Erdem, beldede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için piknikli özel bisiklet turları ve çeşitli etkinlikler de düzenliyor. Aile anılarını yansıtan tesisinde, misafirlerine bisikletlerini kullanma imkanı tanıyan Erdem, şehirden sıkılıp kaçmak isteyenlere, huzur ve sükunet dolu Sedirli Ev'de ev ortamı sıcaklığını hissettiriyor. Sedirli Ev'de, yaza hazırlık devam ederken, yeni çiçekler ekiliyor, Zeynep Hanım'ın annesinin yaptığı reçeller rafa çıkıyor, sakızlı kahveler öğütülüyor ve bisikletlerin lastikleri şişiriliyor.